Представники 8 політичних партій упродовж двох останніх місяців використовували такі форми активності, як встановлення наметів та розповсюдження листівок. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

У жовтні досить активно рекламували свою політсилу представники Об’єднання «Самопоміч» у Вознесенську. Вони майже кожного дня встановлювати намет у центрі міста, розповсюджували газети з символікою партії.  А в Березнегуватському районі представники «Самопомочі» провели акцію «Здорова людина – сильна країна», під час якої роздавали газети та проводили безкоштовне вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові. У Миколаєві розповсюджували свою агітаційну продукцію представники УКРОПу, «Руху нових сил», «Громадянської позиції». Також на пішохідній вулиці міста був помічений намет партії «Основа».

04 12 Samopomich namet

Упродовж листопада активізувались представники партії «Батьківщина», які, встановивши кілька наметів у центрі Миколаєва, збирали підписи за зниження тарифів на газ та роздавали газети.  Намети «Народного фронту», окрім обласного центру, зафіксовані в Баштанці та у  Снігурівці. Радикальна партія Олега Ляшка розмістила свої намети одразу в чотирьох районах: Вознесенському, Доманівському, Єланецькому та Березнегуватському.

04 12 Batkivshina namet04 12 Narodnuy front namet

«Встановлення наметів, розповсюдження газет із символікою партій не можна вважати проявом агітації за того чи іншого кандидата, бо виборча кампанія офіційно ще не стартувала. Оцінити масштабність розповсюдження друкованої політичної продукції складно, оскільки партійні газети можуть поширюватись і без залучення агітаційних наметів. Крім того, інтенсивність розповсюдження залежить також і від партійної структури, наявності громадських приймалень та активних осередків, де друкована продукція може поширюватись при прямій взаємодії з виборцями», – наголошує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)