Від початку осені Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала три візити потенційних кандидатів на пост Президента до Миколаєва, під час яких політики проводили публічні заходи та давали інтерв’ю на місцевому телебаченні. Візити тривали не більше одного дня.

У жовтні обласний центр відвідав народний депутат України Юрій Дерев'янко (один із лідерів партії «Рух нових сил»). Він офіційно відкрив громадську приймальню політичної партії (орендоване приміщення), яка стала першою на південно-східній території країни. Цього ж дня кандидат відвідав спортивний комплекс  «Спартак» (комунальна установа), де зустрівся з тренерами, представниками Федерації лижного спорту України. Основна проблематика зустрічі: аварійний стан приміщення спорткомплексу та трампліну для фрістайлу.

23 11 Mykolaiv Derevjanko Spartak

Фото Inshe.TV

Після цього Юрій Дерев'янко провів зустріч із мешканцями міста у Будинку культури будівельників. Нардеп заявив про свою участь у майбутніх виборах, розповів про своє бачення розвитку країни та презентував основні напрямки реформ від «Руху нових сил». Окрім того, він зустрівся з адвокатами міста, обговоривши зміни до законодавства України, спрямовані на поліпшення умов адвокатської діяльності. Також Юрій Дерев'янко мав зустріч із представниками Українського товариства глухих . Основні теми зустрічі: поліпшення умов праці та відпочинку людей з обмеженими можливостями, впровадження програм матеріальної допомоги, які б фінансувалися з міського чи обласного бюджету.

Наприкінці свого візиту до Миколаєва народний депутат взяв участь у програмі «Добрий вечір» на миколаївському телеканалі «НІС-ТВ» та дав інтерв'ю в студії інтернет-видання «НикВести».

28 жовтня Миколаїв відвідав потенційний кандидат у Президенти України від партії УКРОП, народний депутат Олександр Шевченко. Він переміг на президентських праймеріз УКРОПу в Миколаївській області. Парламентар отримав 240 голосів підтримки делегатів загальних зборів Миколаївської обласної організації партії, повідомляє офіційна сторінка «УКРОП Миколаївщина» в Facebook. Крім того, Олександр Шевченко взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні. Завершився візит нардепа інтерв’ю на телеканалі «НІС-ТВ» (програма «Добрий вечір»).

23 11 Shevchenko Mykolaiv

Фото з офіційного сайту з УКРОП Миколаївщини

14 листопада до Миколаєва приїздив народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко, щоб відкрити в місті громадську приймальню. Варто зауважити, що його візит до останнього тримався в таємниці, в тому числі для місцевих  журналістів.

Інші міста Миколаївської області потенційні кандидати в Президенти України протягом осені не відвідували.

«Дані візити не містять агітаційної складової, оскільки відповідно до ст. 57 ЗУ «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається наступного дня після дня реєстрації Центральною виборчою комісією кандидатом. Тому такі візити, скоріше, допомагають політикам підвищити свою впізнаваність серед мешканців Миколаєва», − наголошує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]