На Луганщині у перший тиждень грудня представники політичних партій Радикальної партії Олега Ляшка та ВО «Батьківщина» взяли участь у заходах аполітичних благодійних фондів. Про це повідомляють спостерігачі «ОПОРИ».

Зокрема 5 грудня у місті Кремінна Луганської області відбувся захід для пенсіонерів та людей з інвалідністю, який за підтримки місцевих підприємців організувала Кремінська районна організація Товариства Червоного Хреста України. Захід відвідав голова Кремінської районної організації Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Несчетний, який разом із солодощами роздавав присутнім  примірники партійної газети «Слово Ляшка». Про це повідомляється на сторінці у Facebook Кремінської Радикальної Партії.

6 12 2018 Luganshchyna благод 1

Як відзначає у коментарі ОПОРІ керівник Кремінської районної організації Товариства Червоного Хреста України Антоніна Бєлєнкова:

«Наша організація працює виключно на засадах нейтральності та не підтримує жодну із політичних партій. Втім, мені відомо, що представники цієї партії матеріально допомагають бабусям у приватному порядку, при цьому, безкоштовно оформлюючи їм підписку на свою газету».

Того ж дня з нагоди дня волонтера у Сєвєродонецьку партійці «Батьківщини» Олексій Малеванець та Олена Нікітіна завітали до представників місцевої філії Міжнародної благодійної організації в Україні «Благодійний фонд «Карітас Сєвєродонецьк». Учасники зустрічі обговорили проект волонтерів по збору благодійної допомоги на ремонт соціального будинку для дітей-сиріт у селі Боброве, яке входить до складу Сєвєродонецької міської ради. Крім того, партійці досягли домовленостей про подальшу співпрацю з філією фонду. Наприкінці заходу члени «Батьківщини» подарували волонтерам торт із червоним серцем.

6 12 2018 Luganshchyna благод 3

«Благодійні організації не мають права надавати благодійну допомогу від імені політичних партій, а також брати участь у виборчій агітації разом з політичними силами. У той же час, політики іноді агітують за власну політичну силу, використовуючи різні благодійні організації, а також ця агітація іноді супроводжується розповсюдженням подарунків. Зазначені випадки не є порушеннями виборчого законодавства, хоча висвітлення цих заходів у мас-медіа дає привід говорити про окремі ознаки дочасної агітації та порушення принципу рівних можливостей», - коментує цю ситуацію координатор «ОПОРИ» в Луганській області 

 

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)