З жовтня у Сєвєродонецьку розпочав свою діяльність «Центр захисту прав громадян». Ця діяльність відбувається в рамках «ініціативи Юлії Тимошенко» та під егідою політичної партії ВО «Батьківщина». Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ з Луганщини.

«Центр захисту прав громадян» займається здебільшого наданням безоплатної юридичної допомоги жителям міста та області. Це стосується не тільки місцевих мешканців, а й внутрішньо переміщених осіб. 

Протягом останнього місяця на базі установи розпочали роботу курси іноземної мови, які наразі працюють щосуботи. На сьогодні вже друга група має можливість отримати знання з англійської мови безкоштовно.

news 22.11.2018 Luhansk centr zahystu 3

news 22.11.2018 Luhansk centr zahystu 1

Крім того, 14 листопада, коли відзначається Всесвітній день боротьби із цукровим діабетом, проводилися заходи з надання експрес-аналізів для населення, а саме – миттєвої діагностики рівня цукру в крові. Також 3 листопада здійснювалися медичні консультації населенню з приводу відновлювальної гімнастики для очей у рамках курсів з основ здорового способу життя. Разом з тим 2 листопада народний депутат України від партії ВО «Батьківщина» Вадим Івченко провів на базі «Центру» школу молодого лідера, до якої було залучено представників молодіжних організацій та активну студентську молодь регіону.

news 22.11.2018 Luhansk centr zahystu 2

news 22.11.2018 Luhansk centr zahystu 4

Найближчим часом, за словами голови Луганської обласної організації «Батьківщина» Ірини Верігіної, «Центр» планує провести благодійну акцію, присвячену всесвітньому дню інвалідів, який кожен рік відзначається 3 грудня. Кошти від неї підуть на допомогу особам з інвалідністю. «Усі ці послуги є безкоштовними для громадян та оплачуються не за партійний кошт, а меценатами», – наголошує Ірина Верігіна.

При цьому приміщення «Центру» містить безліч промо-матеріалів щодо діяльності ВО «Батьківщина» та її лідерки, зокрема постери із партійною символікою та стенди з ініціативами Юлії Тимошенко. Водночас офіційна сторінка «Центру захисту прав громадян» у Facebook насичена великою кількістю інформації щодо діяльності партійної структури: фото і відео з заходів, ініційованих представниками партії, записи інтерв’ю лідерів всеукраїнського та регіонального рівнів, електронні листівки-привітання з професійними святами з відповідною політичною емблемою.

Як зазначає координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області  офіційно виборчий процес ще не розпочався, тому такі дії не містять порушень виборчого законодавства. Проте, за умови початку виборчого процесу, зазначена діяльність може бути розцінена як елемент непрямого підкупу виборців, так само як і інші прояви надання партійними структурами безоплатної допомоги населенню.