У Житомирі в приміщенні партії «БПП «Солідарність» людям безкоштовно роздавали печиво, сік та квитки в кінотеатр, на яких зазначено прізвище голови територіальної організації партії Олександра Рабіновича.

Житомирський блогер Микола Балицький зняв процес на відео та опублікував на своїй сторінці в мережі Facebook. Миколу Балицького до організації запросили по телефону, про це він розповів у коментарі ОПОРІ.

«Мені сказали підійти, що будуть там щось роздавати, я і підійшов, думав, можливо що цікаве буде. Мені подзвонили саме звідти, тому що я записаний агітатором до них. Я – блогер і знімаю відео у форматі влога, а тут – такий сюжет. Але зараз я вже щось побоююсь туди приходити, тому що відео набрало вже більше 100 тисяч переглядів і більше двох тисяч репостів за кілька днів. Люди хотіли забрати камеру, нападали на мене, але їх теж можна зрозуміти – вони соромляться того, що беруть продукти, але зараз час такий. Це було у виборчому штабі «БПП «Солідарність». За цією адресою є ще благодійна організація «Нас об’єднує Житомир». Я хотів би знімати і про інші партії та осередки, але я навіть не знаю де знаходяться штаби Тимошенко, Гриценка та інших», – розповів Микола Балицький.

21.112018 Zhytomyr skrin Fecbook video

21.11.2018 Zhytomyr cherha

21.11.2018 Zhytomyr skrin video

Разом з продуктами роздавали і квитки в кінотеатр, на яких великими літерами зазначено: «Благодійний фонд Олександра Рабіновича», а над ним напис: «Благодійна організація благодійний фонд «Нас об’єднує Житомир» та дата, час, назва фільму й кінотеатру.

21.112018 Zhytomyr Rabinovych kvytky

Олександр Рабінович очолює Житомирську територіальну організацію партії «БПП «Солідарність» і є засновником благодійного фонду «Нас об’єднує Житомир». У коментарі ОПОРІ він розповів, що опубліковане в соціальній мережі відео бачив і така діяльність здійснюється фондом вже чотири роки.

«Ми це робимо чотири роки. Чотири роки з дня в день ми роздаємо квиточки в кінотеатр. Їх фінансую я. Стосовно тістечок «Барні» та соків, я гадаю, це ми роздаємо три роки. У нас є фонд, який це робить. Інформація про це поширюється фондом. Люди працюють щоденно», – зазначив Олександр Рабінович.

21.11.2018 ZZhytomyr BPP Solidarnist

21.112018 Zhytomyr Blahodiinyi fond

Територіальна організація партії і благодійний фонд знаходяться за однією адресою – м. Житомир, вул. Івана Сльоти 32/98. У контактних даних фонду вказана стара назва вулиці, яка була до перейменування – Бородія 32/98.

21.11.2018 Zhytomyr skrin sait BPP

21.11.2018 Zhytomyr adresa fondu

 

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії кваліфікується як підкуп виборців. До офіційного старту виборчої кампанії таке порушення відсутнє. Загалом невідомо, чи планує цей представник політичної партії висуватись в якості кандидата. Наразі не можна говорити про жодне порушення законодавства, проте активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Як раніше повідомляла ОПОРА, для дітей з Житомирської області голови та члени місцевих осередків партії «БПП «Солідарність» організовують безкоштовні покази фільмів у кінотеатрі, екскурсії та поїздки в зоопарк.