На вулицях Житомира у наметах партії «Об’єднання «Самопоміч» медичні працівники вимірювали бажаючим містянам тиск та робили тест на рівень цукру в крові. Такі ж процедури провели і для працівників  комунального підприємства «Інспекція з благоустрою міста Житомира».

Про це прес-служба «Об’єднання «Самопоміч» прозвітувала на своїй сторінці в мережі Facebook:

«14 листопада, в Всесвітній день боротьби з діабетом, у Житомирі пройшов фінальний етап цьогорічної акції «Медицина для людей», яка проходила в рамках Національного медичного проекту від «Об'єднання «Самопоміч». Цього дня ми провели скринінг до КП «Інспекція з благоустрою міста Житомира». Більшість працівників підприємства зробили безкоштовний експрес-тест на рівень цукру у крові.

Нагадаємо протягом чотирьох місяців усі охочі житомиряни мали змогу безкоштовно зробити експрес-тест на рівень цукру в крові та виміряти тиск у спеціально облаштованих наметах. Така акцій надзвичайно корисна для містян, адже кожного дня фахівці виявляли людей з завищеним рівнем цукру у крові. Загалом участь в акції взяло близько п'яти тисяч житомирян», – йдеться в повідомленні.

17.11.2018 Samopomich aktsia publikaciya

Також в матеріалі зазначено, що такі акції пройшли і в інших містах та районах області.

У коментарі ОПОРІ регіональна менеджерка Житомирської обласної організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Альона Дідіківська розповіла, що ініціатором акції є народний депутат Ірирна Сисоєнко.

«Акція почалася з 21 серпня, була ініційована нашим народним депутатом Іриною Сисоєнко. Ми підписували договір з медичними сестрами про те, що вони надають певні послуги, а медпрепарати були спонсорські. У нас була громадська організація, ми з ними теж підписували договір, а ініціатива була народного депутата, бо вона в нас відповідальна за медичний напрямок у Верховній Раді. Продовження такої акції планується навесні, тому що зараз, в холодну погоду, робити такі заміри нереально. Люди підписували інформаційну згоду на замір рівня цукру, можна було ще виміряти тиск. Використовувались препарати такі, які можна застосовувати на вулиці, домашнього користування. Ми нічого не порушували – був підписаний договір з обласною лікарнею з головним лікарем, про те що в Житомирі відбудеться така акція. Ми все це робили повністю легально», – зазначила Альона Дідківська.

16.11 2018 Zhytomyr Samopomich akciya

17.11.2018 Samopomich aktciya kp1

17.11.2018 Samopomich aktciya kp2

17.11.2018 Samopomich aktciya kp3

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У період виборчої кампанії такі дії можуть трактуватись відповідно до п. 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону».

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії кваліфікується як підкуп виборців. До офіційного старту виборчої кампанії таке порушення відсутнє. 

Також у Житомирі з початку осені на білбордах та сітілайтах почали з’являтися обличчя політиків з гаслами про сильну армію, енергетичну незалежність та побудову України.