Луцький благодійник В’ячеслав Теліцин, заручившись підтримкою депутатів Луцької міської ради Євгенія Ткачука та Миколи Яручика, проводить у дворах мешканців району ДПЗ толоки та встановлює велопарковки, лавочки і клумби для квітів з іменними табличками. Такі факти зафіксували журналісти видання «Точка ОПОРИ» 15 та 17 вересня.

Благоустрій району ДПЗ потенційний кандидат розпочав із прибудинкової території по вул. Шота Руставелі, 11 та 15 у вівторок 15 вересня. Запрошення на захід для мешканців цих будинків благодійник поширив на своїй сторінці у Фейсбуці 14 вересня.

«Ви хочете, щоб ваш район був чистим та охайним? Щоб підїзди були освітленими, а в дворах був порядок і цвіли квіти? В’ячеслав Теліцин запрошує долучитися до програми благоустрою «Від будинку до району». Ми разом покращимо благоустрій вашого двору. У вашому дворі буде встановлено лавочки, парковки для велосипедів, смітники пофарбовано та оновлено конструкції тощо. Гарантуємо зразковий порядок у дворі, матеріальне забезпечення заходу, чай-каву», - ідеться у запрошенні.

20 09 ogoloshennia

У дворі з ініціативи потенційного кандидата були встановлені 5 тумб з живими квітами з написом «Встановлено за ініціативи В’ячеслава Теліцина» та 4 лавочки з такими ж іменними табличками. До слова, трудились над покращенням благоустрою цієї території молоді активісти у маніжках, на яких було вказано ім’я благодійника та назва програми «Від будинку до району».

20 09 klumba Volyn

20 09 Lutsk lavochka

20 09 Velo

20 09 LUTSK

29 09 lutsk2

Продовжив реалізацію своєї програми потенційний кандидат в іншому дворі у цьому ж районі по вул. Дружби Народів, 2. Підтримати благодійника прийшли депутати Луцької міської ради Євгеній Ткачук та Микола Яручик, які активно розповідали мешканцям будинку про «добрі справи» Теліцина.

Під час толоки журналісти видання «Точка ОПОРИ» зустрілись з В’ячеславом Теліциним та взяли у нього коментарі щодо активізації його діяльності під час виборчого процесу. Також благодійник відповів на питання, чому благоустрій території здійснюється за його підтримки лише в одному окрузі, а також для чого на закуплених велопарковках, лавочках та квіткових клумбах розміщено напис: «Встановлено за ініціативи В’ячеслава Теліцина».

«Ми плануємо провести подібні заходи ще в кількох дворах у цьому районі. Усе місто я охопити не можу, але хотів би показати приклад іншим підприємцям, які мешкають в інших районах міста. На усьому встановленому є моє ім’я, щоб люди бачили, що це зробив я. Інші люди теж можуть долучатись і так само показувати, що щось роблять вони», - розповів В’ячеслав Теліцин.

До слова, на питання журналістів, чи братиме участь у виборах як кандидат, В’ячеслав Теліцин відповідати відмовився. Натомість мешканці будинку №2 по вулиці Дружби Народів уже сприймають благодійника як «кандидата» і готові голосувати за нього на виборах.

До моменту офіційної реєстрації кандидата в депутати неможливо довести, що зафіксовані факти є ознакою непрямого підкупу виборців.

Однак, Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 4, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.