Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Дніпропетровської області – Якова Безбаха (ОВО № 24), Максима Курячого (ОВО № 25) та Костянтина Павлова (ОВО № 31).

На ОВО № 24 діяльність народного депутата Якова Безбаха можна назвати успішною. Громадська приймальня продовжує працювати за графіком, організовує зустрічі громадян з депутатом та публічні заходи. Якова Безбаха продовжує турбувати тема реформування ЖКГ у м. Дніпропетровськ та водопостачання на ж/м Північний. На громадських слуханнях з цього приводу депутат заявив, що докладе усіх зусиль, аби передати право на постачання води «Дніпроводоканалу» та зробити тариф для ж/м Північний, таким як у інших жителів м. Дніпропетровськ. За звітній період Яків Безбах надіслав також ряд депутатських запитів до різних установ і відомств, що також стосувались проблем ЖКГ м. Дніпропетровськ. (детальна інформація про ОВО 24 на сайті rada.oporaua.org)

У 25 ОВО народний депутат Максим Курячий, як і в попередній моніторинговий період, більшість часу приділяє парламентській роботі. Проте в червні він зміг відвідати округ та поспілкуватися з мешканцями, в той же час активізувалась робота громадської приймальні. Також помічники народного депутата активно намагались налагоджувати зворотній зв’язок з громадою. Максим Курячий повідомив про співпрацю з головою Дніпропетровської ОДА Валентином Резніченком та народними депутатами від м. Дніпропетровськ Іваном Куліченком та Андрієм Павелком, зокрема поданням спільного законопроекту щодо оздоровлення дітей, які прибули із зони проведення АТО та переміщених з території АР Крим, яких згодом відправив у міжнародний дитячий центр «Артек-Буковель». (детальна інформація про ОВО 25 на сайті rada.oporaua.org)

Костянтин Павлов на окрузі № 31взяв участь у декількох урочистостях, зокрема привітав медалістів Жовтневого району міста Кривий Ріг 49 гімназії та вручив їм особисті подарунки. Також депутат відвідав засідання міської ради, де висловив свою ініціативу щодо надання жителям Кривого Рогу пільг на проїзд у міському транспорті, привітав з Днем медичного працівника, Днем Конституції України та Днем молоді. Особистий прийом громадян народний обранець проводив за звичним графіком у Тернівській та Жовтневій райраді, відповідні згадки були розміщені у місцевій газеті. Щодо парламентської діяльності, то Павлов разом із колегам подав чотири законопроекти спрямовані на внесення змін до Бюджетного кодексу, щодо надання можливості органам місцевого самоврядування самостійно визначати напрями використання бюджетних коштів. (детальна інформація про ОВО 31 на сайті rada.oporaua.org)