Спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА в Дніпрі стало відомо про наміри однієї з політичних сил використати назву організації або її символіки в своїх політичних інтересах у день голосування 17 липня 2016 року на проміжних виборах до Верховної Ради України.

У зв’язку з чим, ми повідомляємо, що Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. ОПОРА не підтримує жодного кандидата в народні депутати України по виборчому округу № 27 та по жодному з інших з семи одномандатних виборчих округів, в яких наразі відбувається виборчий процес.

На проміжних парламентських виборах 2016 року в окрузі № 27 (м. Дніпро) офіційно зареєстровано 55 спостерігачів Громадянської мережи ОПОРА: 6 спостерігачів буде задіяно в мобільних групах швидкого реагування та 30 спостерігачів в день виборів  будуть знаходитись на дільницях. Для неупередженого моніторингу за ходом голосування та визначення явки виборців використано математичний метод покрокової вибірки дільниць. Таким чином буде покрито трохи більше 35% дільниць на окрузі. Де саме будуть розташовані пункти спостереження знає обмежене коло осіб.

Офіційні спостерігачі ОПОРИ в день голосування не матимуть при собі символіки організації та не будуть вдягнуті у футболки однакового кольору з зазначенням назви організації. Натомість, кожен офіційний спостерігач матиме при собі відповідне посвідчення спостерігача від громадської організації ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та зобов’язаний його пред’явити на вимогу.

Отже, якщо у день голосування 17 липня 2016 року ви помітите людей, одягнутих у футболки з написом «ОПОРА» або використання будь-якої іншої символіки, що асоціюється з Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА», або інше порушення виборчого законодавства просимо невідкладно повідомити офіційних представників організації. З цією метою ОПОРА відкриває «гарячу» телефонну лінію на день виборів 17 липня 2016 року, де небайдужі громадяни зможуть повідомити про виявлене порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України» за e-mail: [email protected].

Garyacha liniya

Громадянська мережа ОПОРА звертається до кандидатів в народні депутати України та просить утриматись від використання брудних технологій в день виборів та розраховує на належне дотримання виборчими комісіями, іншими суб’єктами виборчого процесу принципів відкритості та прозорості, а також гарантування реалізації прав спостерігачів у день голосування  17 липня 2016 року.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України,, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.