Вибори на Тернопільщині стартували зі скандалу. Основною причино невдоволення громади є той факт, що ще з  минулих виборів, головою ОВК є представник Партії Регіонів. Окрім того, перше засідання окружної виборчої комісії 167 округу в м. Чортків відбулось в приміщенні Чортківської районної ради, що також викликало чималий ажіотаж.

Chortkiv

На порядку денному засідання ОВК не було порушене питання зміни керівництва виборчого округу. Оскільки попередній голова підозрювався в сприянні фальсифікаціям, то на перші збори прийшли члени громадських організацій, котрі через це блокували роботу комісії. Обурившись, що голова ОВК  - представник Партії Регіонів, активісти почали вимагати зміни керівника комісії. Обговорення тривало близько години. В той час громадськість обіцяла блокувати роботу ОВК допоки діючий голова не відмовиться від своєї посади. Суперечка завершилась викликом міліції.

В ході гострих дискусій та погроз з обох сторін, голова ОВК Стрюченко Віталій Миколайович покинув засідання комісії та пообіцяв написати лист про відмову від головування.

Після того, як пан Стрюченко покинув засідання, 13 членів ОВК обрали нового головуючого та прийняли присягу.

Довідково:
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.