До Громадянської мережі ОПОРА сьогодні близько 14.00 звернулися міжнародні спостерігачі з Mission Canada. Їм погрожували за те, що вони виконували функції спостереження.

Одна з голів ДВК в місті Черкаси повідомила міжнародним спостерігачам, що в будівлі «Політпросвіт», що на вулиці Байди Вишневецького, 17, викликають членів ДВК і проводять якийсь тренінг. Спостерігачі прибули в «Політпросвіт» і побачили в холі близько 200 чоловік різного віку та статі, яких викликали по кілька осіб в кабінети по черзі, називаючи номери. Вони заходили, і виходили через певний час, потім викликали наступних.

Коли канадські спостерігачі увімкнули фотоапарат і це помітили в будівлі, їм сказали піти звідти. На що спостерігачі зауважили, що це частина виборчого процесу і за законом України міжнародні спостерігачі мають право перебувати і фіксувати – ЗУ «Про вибори народних депутатів України» ст.79 п.6. Офіційний спостерігач від іноземної держави, міжнародної організації має право: 1) бути присутнім на зустрічах кандидатів у депутати, уповноважених осіб партій з виборцями, на передвиборчих зборах, мітингах, засіданнях виборчих комісій. Спостерігачам знову сказали забратися геть і погрожували розбити фотокамеру, якщо вони не підуть.

Спостерігачі ОПОРИ прибули до будівлі «Політпросвіт» і побачили там багато автівок та людей. Далі буде.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80