Адміністративний ресурс залишається в Луганській області, хоч і не ключовим, але поширеним способом впливу на загальний перебіг виборчого процесу, а також разом з матеріальним стимулюванням виборців здійснює найбільш відчутний негативний вплив на нього. Протягом виборчої кампанії до місцевих рад 2020 р. найбільш поширеними були випадки використання бюджетного адміністративного ресурсу кандидатами на посаду міських голів, що повторно балотувалися на цю посаду. Популярною була технологія балотування «двійників» народних депутатів України. Це робиться для того, щоб використати популярність конкретного політика та його статус народного депутата для збільшення підтримки виборчого списку партії до місцевої ради. Зокрема, першим кандидатом у списках політичної партії «Наш край» у 9 радах Луганщини, а саме Сватівській, Старобільскій та Северодонецькій райрадах, а також Біловодській, Новоайдарській,  Міловській, Троїцькій селищних радах та Кремінській, Старобільській міськрадах був кандидат на прізвище Шахов. Даний факт не є порушенням чинного виборчого законодавства. У той же час, безпрецедентний масштаб застосування технології «двійників» на  місцевих виборах 2020  року в Луганській області вказує на гостру потребу вироблення правових та адміністративних рішень, щоб громадяни мали можливість робити вільний вибір в умовах інформованої позиції. 

Міські голови обласних центрів  

У м. Сєвєродонецьк, яке є фактичним обласним центром Луганської області, виборчий процес на місцевих виборах так і не розпочався, оскільки  Центральна виборча комісія ухвалила рішення не проводити вибори за рекомендацією Луганської військово-цивільної адміністрації. Слід відзначити, що на місцевих виборах 2020 р. в Луганській обл. використання адміністративного ресурсу було не так розповсюджено, як на парламентських чи президентських виборах 2019 р. У той же час, мали місце випадки бюджетного адміністративного ресурсу в м. Сватово та м. Новоайдар Луганської області. 

Проявами адміністративного ресурсу були випадки, коли чинні міські голови та кандидати на посаду міського голову фактично агітували за себе чи підтримували свій позитивний імідж, демонструючи виборцям зроблені ними дрібні ремонти чи встановлені дитячі майданчики. Кандидати на посаду міського голови використовували власні акаунти в соціальних мережах з метою підкреслити своєму електорату про «корисні справи», які вдалося їм зробити на посаді міського голови, хоча це було зроблено за кошти місцевих бюджетів та є їх звичайним професійним обов’язком. Фактично кандидати на міського голову використовували свою службову посаду та доступ до бюджетних ресурсів для того, щоб знову переобратися, що порушувало принцип рівності можливостей для всіх суб’єктів виборчого процесу. 

Міський голова Сватово Євген Рибалко розмістив у своєму акаунті у FB інформацію з підписом «Агітація справами, а не обіцянками» з фото та відео, в якому він інформує виборців, що завдяки його роботі замінено запорну арматуру, щити управління, устаткування, змонтовано системи з італійськими двигунами в комунальному підприємстві «Сватівський водоканал».  В інтерв’ю громадським спостерігачам ОПОРА повідомив, що все це зроблено за кошти міського бюджету м. Сватово, а обласна влада, на балансі якого знаходиться Сватівський водоканал, жодної копійки для цього не надала.  

Міський голова с. Новоайдар Ігор Шопін теж активно інформував виборців через свій акаунт у Fb та розповідав про те, що було збудовано дитячий ігровий майданчик в парку “Сосновий” с. Новоайдар, чи про те, що регулярно проводяться поточні ремонти автодоріг на території селища, підкреслюючи, що саме він це робить.  Але фінансувалися ці роботи за кошти селищного бюджету.  

Голови обласних державних адміністрацій

 Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай під час виборчої кампанії 2020 р. не балотувався до жодної з місцевих рад та був в інформаційному просторі рівновіддалений від усіх політичних сил. Низка інформаційних повідомлень та заяв голови Луганської ОДА були присвячені об’єктам «Великого Будівництва» в Луганській області і він завжди підкреслював, що ці об’єкти відремонтовані завдяки Президенту України Володимиру Зеленському. У той же час жодного разу не був помічений  в агітації за будь-яку політичну силу під час місцевих виборів (в інформаційному просторі відсутні повідомлення чи заяви, де б він згадував назву якоїсь політичної сили /політика – суб’єкта виборчого процесу  чи агітував за них). Жодних зустрічей з виборцями під час місцевих виборів не проводив та в публічних акціях на підтримку будь-яких кандидатів не був помічений.  

Президент 

Президент України Володимир Зеленський під час своїх 2-х візитів до Луганської області, які відбулися 8 липня та 22-23 жовтня 2020 р. не був помічений в рекламі пропрезидентської політичної партії «Слуга Народу» та не робив політичних заяв, направлених на підтримку будь-яких політиків, що брали участь у виборчих перегонах під час місцевих виборів в Луганській області.   

Як 9 кандидатів з прізвищем Шахов балотувались під першим номером до міських рад Луганщини  від партії «Наш край»  

В Луганській області вкрай популярною під час виборчої кампанії на місцевих виборах 2020 р. стала реєстрація кандидатів в депутати під першим номером з таким самим прізвищем, що і популярний політик Луганщини, народний депутат України Сергій Володимирович Шахов. Ця технологія є фактично тим випадком, коли  хочуть використати популярність конкретного політика та його статус народного депутата, щоб збільшити підтримку виборчого списку партії до місцевої ради. 

Першим кандидатом у списках політичної партії «Наш край» у 9 радах Луганщини, а саме Сватівській, Старобільскій та Северодонецькій райрадах, а також Біловодській, Новоайдарській,  Міловській, Троїцькій селищних радах та Кремінській, Старобільській міськрадах є кандидат на прізвище Шахов. 

Зокрема, до Сватівської районної ради 1м номером від політичної партії «Наш Край» йшов Шахов Сергій Вікторович, який мешкає в Київській обл та до цих виборів не відомий широкому загалу виборців Луганщини.  

До Северодонецької районної ради  під першим номером виборчого списку партії «Наш Край»  балотувався Шахов Сергій Володимирович, повний «тезка» народного депутата України та лідера партії «Наш Край» Шахова С. В. У той же час, ця людина працює фітнес тренером та мешкає у м. Києві та фактично не приймала участь у виборчій кампанії та не відома виборцям, на відміну від народного депутата.  

Одразу до 2-х рад, а саме Старобільскої районної та Старобільскої міської ради під 1 номером балотувався Шахов Сергій Вікторович, який працює водієм та мешкає у м. Авдіївка Донецької області   

Перший номер у списку партії «Наш Край» до Кремінської міської ради був Шахов Олександр Михайлович, директор місцевої газонаповнювальної станції.  

Перший номер у списку партії «Наш Край» до Біловодської селищної ради  був Шахов Сергій Миколайович, директор ПАТ «Райагрохім», що мешкає у м. Авдіївка Донецької області. 

Перший номер у списку партії «Наш Край» до Новоайдарської селищної ради  був Шахов Сергій Євгенович , приватний підприємець з міста Запоріжжя. 

Перший номер у списку партії «Наш Край» до Міловської селищної ради  був Шахов Микита Сергійович, заступник директора з юридичних питань ТОВ «АБК ЕКСПЛУАТАЦІЯ».

Перший номер у списку партії «Наш Край» до Троїцької селищної ради  був Шахов Сергій Вікторович, охоронець-пожежник, що мешкає в Київській обл. 

Слід додати, що усі кандидати з прізвищем Шахов, на відміну від самого народного депутата України Сергія Шахова протягом виборчої кампанії не проводили якусь агітаційну активність в містах та районах Луганщини, де балотувалися. У той же час народний депутат Сергійф Шахов є вихідцем з Луганщини та під час виборчої кампанії час від часу приїжджав до Луганщини та брав участь у зустрічах з виборцями в зазначених містах/районах, але позиціонував, що це зустріч народного депутата з виборцями. Але сам народний депутат теж брав участь у виборчих перегонах на місцевих виборах та був кандидатом на посаду Київського міського голови. І, відповідно,  поєднував ці передвиборчі активності. 

Вищезазначені факти, звісно, не є порушенням діючого виборчого законодавства. У той же час, безпрецедентний масштаб застосування технології «двійників» на  місцевих виборах 2020  року в Луганській області вказує на гостру потребу вироблення правових та адміністративних рішень, щоб громадяни мали можливість робити вільний вибір в умовах інформованої позиції.

Особливістю використання технології «двійників» на цих виборів в Луганській обл  є ще і  той факт, що дану технологію застосовували не для того, щоб відібрати частину голосів у конкурента, а для того, щоб збільшити підтримку виборчого списку партії за рахунок популярності та статусу конкретного народного депутата.  

 Етичний Кодекс 

В Луганській області Громадянська мережа ОПОРА звернулась до Кремінської міської ради та Сєверодонецької військово-цивільної адміністрації з пропозицією підписати кодекс етичної поведінки під час місцевих виборів.  Однак лише міський голова міста Кремінна Юрій Прокопенко підписав декларацію підтримки «Кодексу поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та державних службовців під час виборчого процесу» та зобов’язався його дотримуватися. 

Очільник міста Кремінна зауважив, що не збирається застосовувати у своїх цілях чи інтересах інших кандидатів та партій адміністративний ресурс під час місцевих виборів 2020 р. Кодекс, містить основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання кадровим, матеріальним, бюджетним, силовим, регуляторним та медійним адмінресурсом. Слід відзначити, що протягом виборчої кампанії міський голова Кремінної Юрій Прокопенко не був помічений у використанні адміністративного ресурсу за результатами спостереження громадських спостерігачів ОПОРА, що підтверджує той факт, що він дотримувався підписаного документу у своїй виборчій кампанії. 

Разом з тим, 34 керівники місцевих органів влади та самоврядування з 16 областей підписали Кодекс поведінки під час місцевих виборів.