Сьогодні представники партій «Свобода», «УКРОП», «Відродження», ВО «Батьківщина» та інших політичних сил зібралися в залі засідань черкаського Будинку рад щодо встановлення результатів виборів до Черкаської облради. Вони заявляють про те, що сьогодні вночі Черкаська обласна ТВК проголосувала за остаточний протокол, дані якого не відповідають паралельному підрахунку голосів.

zibrannya

Так, згідно нього до Облради проходить партія «Опозиційний блок», яка за попередніми даними не долала прохідний бар’єр. Тим часом, до ради вже не потрапляє партія «УКРОП», «Партія ветеранів Афганістану», а  від ВО «Свобода» проходить на одного депутата менше.

У залі також були присутні голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко та керівник УМВС по Черкаській області Владислав Пустовар. Останній заявив, що по цьому факту буде відкрито кримінальне впровадження.

pustovar tkachenko

Нині усі очікують поки збереться Черкаська обласна ТВК, яку очолює Микола Свергунов (від партії «Опозиційний блок») для того, щоб розібратися із ситуацією.

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.