Офіційне відкриття Днів сталої енергії у Тернополі відбулося 16 жовтня. Було проведено низку заходів, спрямованих на підвищення у мешканців міста культури енергозбереження та свідомого ресурсоспоживання.

Почалося все з прес-конференції для журналістів, в якій взяли участь Владислав Стемковський, заступник міського голови з питань міської інфраструктури, Андрій Мартишко – місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА, та Дмитро Леськів – експерт Асоціації «Енергоефективні міста України».

«Практика проведення заходів, спрямованих на поглиблення знань з енергоефективності, є звичною у багатьох країнах світу, – каже Владислав Стемковський. – У Тернополі ж Дні сталої енергії відбудуться вперше, але, сподіваємося, що це стане нашою доброю традицією.»

Як зауважив Андрій Мартишко, вчитися енергоефективності українці мають змалечку, для того, щоб уміти не тотально економити, а використовувати стільки, скільки потрібно. Дмитро Леськів наголосив на тому, що не всі мешканці уміють правильно утепляти свої помешкання, не порушуючи закону.

У «Палаці кіно» для тернополян діє виставка енергоефективного обладнання та технологій, участь в якій взяв також міський голова Сергій Надал. Він поспілкувався з усіма учасниками та відвідав стенд ОПОРИ, де обговорив деталі ефективної співпраці з місцевим координатором житлово-комунальних програм Андрієм Мартишко.

16-10-15-002

Крім того, усі охочі змогли безкоштовно переглянути стрічку Люка Бессона «Дім: Побачення з планетою» та просвітницько-документальний фільм «Сутінки цивілізації».

Андрій Мартишко, місцевий координатор Громадянської мережі ОПОРА, наголосив, що такий захід проводиться у Тернополі вперше і дає неоціненний досвід. Потрібно організовувати Дні сталої енергії хоча б раз на квартал, аби створити платформу для сталої енергоефективності.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Андрій Мартишко
тел.: +38 096 161 82 23