За даними паралельного підрахунку результатів голосування на основі 100% опрацьованих протоколів ДВК, на виборах до  Красноармійської міської ради серед місцевих організацій партій найбільшу кількість голосів здобуває «Відродження» із результатом у 58,64% голосів виборців.

Виборчий бар’єр у Красноармійську також подолали місцеві організації партій «Опозиційний блок» (13,43%) та Молодіжної партії (8,75%). Усі інші 9 партій не матимуть своїх  депутатів у міській раді.

У той же час найближче до подолання 5% виборчого бар’єру виявилися місцеві організації «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» (4,36%) та Об’єднання «Самопоміч» (4,32%), але вони не отримають депутатських мандатів.

Таблиця 1. Результати паралельного підрахунку голосів на виборах депутатів Красноармійської міської ради Донецької області

Місцева  організація політичної партії % голосів виборців
Відродження 58.64%
Опозиційний блок 13.43%
Молодіжна партія України 8.75%
Блок Петра Порошенка «Солідарність» 4.36%
Самопоміч 4.32%
Наш край 3.33%
Радикальна партія Олега Ляшка 2.07%
Сила людей 1.19%
Нова держава 1.16%
ВО «Батьківщина» 1.11%
Сильна Україна 0.83%
Жінки за майбутнє 0.81%

new PVT Krasn MR

На виборах Красноармійського міського голови перемогу здобуває самовисуванець Руслан Требушкін із результатом у 83,5% голосів виборців. Кандидат від Молодіжної партії Сергій Адрійченко отримав 7,6% голосів виборців. Натомість більше 2% голосів отримали кандидат від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Дорош (2,6%) та  висуванець Об’єднання «Самопоміч»  Ігор Реган  (2,3%). Усі інші кандидати отримали менше 2% голосів виборців.

Таблиця 2. Результати паралельного підрахунку голосів на виборах Красноармійського міського голови

Кандидат на посаду міського голови/Субєкт висування % голосів виборців
Руслан Требушкін (Самовисування) 83.5%
Сергій Андрійченко (Молодіжна партія України) 7.6%
Сергій Дорош (Блок Петра Порошенка «Солідарність») 2.6%
Ігор Реган (Самопоміч) 2.3%
Олександр Яструбенко (Наш край) 1.6%
Любов Босак (Жінки за майбутнє) 0.2%
Артем Дугін (Самовисування) 0.1%
Олексій Лященко (Самовисування) 0.1%
Ірина Філіпенко (Самовисування) 0.1%
Ольга Янченко (Самовисування) 0.1%
Інші кандидати 1.9%

PVT mer KR new

Паралельний підрахунок голосів було ускладнено фактом зникнення виборчих бюлетенів на одній із виборчих дільниць міста.

Під час підрахунку голосів на ВД №141088 у м. Красноармійську було встановлено факт зникнення 329 бюлетенів з виборів міського голови та 343 бюлетенів з виборів міської ради.  Перед прийняттям такого рішення було виявлено 1124 контрольних талонів використаних бюлетенів з виборів міського голови, серед яких 1 виправлений (є акт про те, що випадково було відірвано два талони разом з бюлетенем), 795 підписів виборців про отримання бюлетеня, невикористаних бюлетенів – 943. При цьому ДВК отримала для голосуванняза кандидатів на посаду міського голови 2092 бюлетені. Відповідні розходження були зафіксовані і щодо бюлетенів з виборів Красноармійської міської ради. На підставі даних обставин ДВК прийняла рішення про визнання голосування на цій дільниці недійсним. За відповідними обставинами спостерігачі ОПОРИ та Донецької обласної організації «Комітет виборців України» неодноразово офіційно зверталися до правоохоронних органів.

Красноармійська міська виборча комісія скасувала рішення ДВК про визнання результатів голосування на цій виборчій дільниці недійсним і провела повторний перерахунок голосів.  Таким чином, до загальних результатів виборів міської ради були зараховані виборчі бюлетені, які були виявлені ДВК у скриньках для голосування та пізніше перераховані міською виборчою комісією. Ці дані були враховані під час паралельного підрахунку голосів, який здійснили спостерігачі.

ЗАЯВА ОПОРИ за результатами спостереження на чергових місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську Донецької області 29 листопада 2015

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.