Кандидат в народні депутати по ВО №66 (Малин) Русак  Василь Степанович  подав позов до суду на кандидата в депутати Дзюблика Павла Володимировича в якому просив  суд визнати незаконними  дії Павля Дзюблика.

 На офіційному сайті Черняхівської районної державної адміністрації були опубліковані матеріали про заходи, які ініціював  кандидат в народні депутати Дзюблик Павло Володимирович, який  одночасно є  головою Черняхівської РДА. Про це раніше повідомлялось на сайті ОПОРИ.

В своєму позові Василь Русак просить суд: «1. Визнати незаконними дії кандидата в одномандатному виборчому окрузі №66 Дзюблика Павла Володимировича в частині розміщення 07.10.2014 на офіційному сайті Черняхівської районної державної адміністрації Житомирської області новини про оголошення конкурсу молодих художників «Намалюй Україні мир». 2. Судові витрати покласти на відповідача».

В обґрунтуванні позивних вимог Василь Русак зазначає, що відповідач, будучи одночасно і головою Черняхівської РДА, і кандидатом у народні депутати, розмістив на офіційному сайті адміністрації новину про ініційований ним конкурс молодих художників «Намалюй Україні мир», чим порушив ч. 22 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Павло Дзюблик в судовому засіданні позовні вимоги не визнав та просив відмовити в їх задоволенні з підстав непричетності внесення оголошення саме на сайті Черняхівської РДА. Суд постановив: «Адміністративний позов кандидата в народні депутати по округу №66 Русака Василя Семеновича задовольнити. Визнати протиправними дії кандидата в народні депутати по округу №66 Дзюблика Павла Володимировича в частині розміщення 06.10.2014 р на офіційному веб-сайті Черняхівської РДА  Житомирської області новини про оголошення конкурсу молодих художників «Намалюй Україні мир». Стягнути з державного бюджету України на коисть кандидата в народні депутати по округу №66 Русака Василя Степановича суму сплаченого судового збору  у сумі 73.08 грн ».

Павло Дзюблик оскаржував рішення та подавав апеляційну скаргу до суду, але суд скаргу не задовольнив.

Нагадаємо, що обидва кандидати балотуються по ВО №66 з центром в м. Малин.

 
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                        
Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora                                             
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)