6 травня на засіданні Миколаївської міської виборчої комісії були затверджені форма, колір і текст виборчого бюлетеня з позачергових виборів міського голови, які призначені на 25 травня. І за кольором, і за розміром він буде відрізнятися від бюлетеня на президентських виборах.

Так, бюлетені на виборах міського голови будуть, як і бюлетені на виборах Президента, надруковані державною мовою на одному аркуші. Але на відміну від охристо-бузкових «президентських» «міські» бюлетені будуть світло-рожевого кольору. Також бюлетені будуть різного розміру: якщо «президентські» будуть розміром 200х600 мм, то «міські» - 210х420 мм.

Нагадаємо, що на посаду Миколаївського міського голови балотується 19 кандидатів, на пост Президента України – 21 кандидат.

Більшість зареєстрованих кандидатів на посаду Миколаївського міського голови – 14 з 19 – це самовисуванці: Юрій Антощенко, Сергій Ісаков, Олександр Сенкевич, Олександр Жолобецький, Ігор Болотов, Артем Ващиленко, Андрій Білосохов, Анатолій Іванюченко, Владислав Єнтін, Олег Крисенко, Ігор Ісаеєв, Юрій Гранатуров, Веніамін Нікора, Дмитро Ніконов.

Інші п’ятеро кандидатів були висунуті міськими організаціями політичних партій – Євгенія Матейчук (Демократичний Альянс), Олег Соколик (ВО «Батьківщина»), Демид Губський (ВО «Свобода»), Сергій Пучков (Комуністична партія України) та Олег Найда (Радикальн а партія О.Ляшка).

Серед кандидатів - керівники підприємств (генеральний директор ПАТ «Миколаївобленерго» Юрій Антощенко, генеральний директор ПАТ «Суднобудівний завод «Лиман» Сергій Ісаков, директор ТОВ «Квадролоджик» Олександр Сенкевич, заступник директора товариства «Реган Юг» Олександр Жолобецький, директор ДЮСОК Корабельного району міста Ігор Болотов, виконавчий директор «Центр підтримки бізнесу» Артем Ващиленко), підприємці (Андрій Білосохов, Анатолій Іванюченко, Олег Найда, Євгенія Матейчук, Владислав Єнтін).

Кандидат Ігор Ісаєв працює менеджером товариства «Інтел Трак Сервіс», Олег Крісенко – головою ради Миколаївської міської організації «Моя Батьківщина», а Сергій Пучков – помічник-консультант народного депутата України. Є і непрацюючі - Олег Соколик, Демид Губський, Веніамін Нікора та Дмитро Ніконов. Додамо, що участь в цій виборчій кампанії бере секретар міської ради, тимчасово виконуючий обов’язки міського голови Юрій Гранатуров.

   
За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Детальніше:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.