27 квітня в Івано-Франківську відбулася громадська зустріч із кандидатом в Президенти Олегом Тягнибоком. За словами кандидата, він уже провів майже 50 зустрічей з виборцями по всій Україні.

Тягнибок представив франківчанам свою передвиборчу програму та запропонував своє бачення виходу з критичної ситуації, яка склалася в Україні на сьогоднішній день. Зокрема, кандидат наголосив на необхідності якнайшвидшого підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, а також подання заяви на вступ до НАТО. Запропонував своє бачення модернізації Збройних Сил України.

Також кандидат в Президенти висловив необхідність люстрації, децентралізації влади, завершення процесу декомунізації (аж до заборони комуністичної ідеології), визнання воїнів ОУН-УПА учасниками національно-визвольної боротьби за державну незалежність. Окремо наголосив на збереженні статусу української мови як єдиної державної мови та дерусифікації інформаційного простору країни.

Під час зустрічі О. Тягнибок не забув закликати присутніх підтримати кандидатуру "свободівця" Василя Поповича на довиборах до Верховної Ради по 83-му виборчому округу.

Після закнічення зустрічі з громадою на вулиці біля приміщення, де проходила зустріч, стався інцидент. Невідомий чоловік заліз на дах сусіднього кіоску, розташованого навпроти виходу і розтягнув плакат з написом «Фарисеїв у вишиванках геть! Не за вас вмирали». Чоловік не встиг пояснити, що він мав на увазі, бо прихильники Тягнибока обізвали його провокатором та "прислужником Путіна", і намагалися "зняти" з даху.

Як повідомляє представник ОПОРИ, троє чоловіків залізли на дах кіоску і виривали плакат із рук "провокатора". Один із них намагався побити чоловіка, почалася штурханина. "Провокатор", вчепившись за дах кіоску, почав кликати на допомогу міліцію. Правоохоронці зняли його з даху та забрали із місця події, фактично, врятувавши його від фанатів Тягнибока, яким не сподобався напис на плакаті.

franyk provokator

Фото з "провокатором" - з сайту "Фіртка"

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.