На момент закінчення голосування ключовою проблемою залишається видача виборцям бюлетенів без пред’явлення паспорта – незважаючи на те, що кількість таких випадків зменшилася, порівняно з першою половиною дня і склала 3,3% (дані отримані з репрезентативної кількості виборчих дільниць). В більшості випадків спостерігачі ОПОРИ запобігли вчиненню таких кримінальних правопорушень. Однак навіть за наявності незалежного спостереження і реагування з боку спостерігачів, практика незаконної видачі бюлетеня толерується членами виборчих комісій чи навіть супроводжується спробами формального закріплення таких дій колегіальними рішеннями комісій.

Так само як і в попередній звітний період, станом на 20:00 спостерігачі ОПОРИ виявили випадки порушення таємниці голосування  на 0,8% виборчих дільниць.

Graph 8 UKR

Протягом усього дня голосування і надалі спостерігачі фіксують в різних областях факти помилок та неточностей у виборчих бюлетенях, які насамперед є результатом безвідповідального ставлення ДВК до виконання своїх обов’язків, але за своїми наслідками підривають довіру до виборчого процесу та ставлять під сумнів дотримання принципу змагальності виборів.  

Виборчі комісії належним чином реагують на випадки присутності сторонніх осіб на дільницях, які виявлені спостерігачами на ДВК у Вінницькій, Рівненській, Луганській областях. Однак проблема полягає  в тому, що посадовці та народні депутати, які найчастіше фігурують в таких інцидентах, зловживають своїм статусом та повноваженнями, вчиняючи неправомірні дії і провокуючи комісії до ігнорування вчинених ними порушень виборчого законодавства.  

На момент завершення дня голосування з’явилися поодинокі повідомлення від спостерігачів про підвезення виборців до дільниць (Харківська і Запорізька області). Формально це не є порушенням норми закону, однак усі дії, у тому числі й такі,  по організації та проведенню виборів можуть фінансуватися або з коштів бюджету, або за рахунок кошів виборчого фонду. Тільки визначені законом способи фінансування можуть гарантувати дотримання принципу рівності кандидатів. При наявності фактів підвезення виборців правоохоронні органи повинні перевірити, за які кошти здійснювалося таке підвезення, чи підвозилися лише прихильники окремих кандидатів, чи всі виборці. На жаль, у всіх подібних випадках працівники правоохоронних не вдавалися до активних дій з метою з’ясування обставин інцидентів.

У цілому, спостерігачі ОПОРИ відзначають, що безпосередньо ними не було зафіксовано суттєвих порушень, які можуть вплинути на результати виборів на дільницях.  Разом з тим спостерігачі рапортують про незначні на 13,6% ДВК. Також спостерігачі інформують, що з боку дільничних виборчих комісій їм були забезпечені безперешкодні умови для спостереження за всіма виборчими процедурами.

Graph 9 Gif UKR

Достатньо висока активність виборців протягом усього дня голосування (48,2%) вплинула на появу черг виборців на момент закриття дільниць. Такі ситуації виявлені спостерігачами на 1,6% ДВК.