8 вересня відбувалось перше засідання Вінницької районної виборчої комісії.

Члени Вінницької районної ТВК у кількості 12 осіб складали присягу. Присягу було складено без порушення закону.  Проте один член комісії присягу не склав.

За словами довготермінового спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, член комісії, який представляє Політичну партію «Опозиційний блок» Кучерук Юрій Васильович, відмовився складати присягу.

Причиною відмови у складанні присяги чоловік назвав те, що він не знає скільки заплатять за роботу у районні ТВК.

Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області намагалася взяти коментар у голови Вінницької районної виборчої комісії, проте телефон, наданий спостерігачу ОПОРИ  не відповідає.

Згідно зі статтею 20, Розділу IV «Виборчі комісії» Закону України «Про місцеві вибори», повноваження територіальної виборчої комісії у новосформованому складі починаються з моменту складення присяги більшістю від складу територіальної виборчої комісії, визначеного при формуванні її складу, на засіданні цієї комісії.

 

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.