Кандидат по 132 округу Максим Завтура, який був зареєстрований Постановою ЦВК №328 від 15 листопада 2013 року, на наступний день, 16 листопада, був заарештований співробітниками міліції Новодеського райвідділу.

Як повідомила керівник сектора зв’язків з громадськістю УМВС України у миколаївській області Ольга Передеренко, М. Завтура був заарештований на виконання приговору Вознесенського міськрайсуду від 2 червня 2013 року, яким він був визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспортного засобу особами, які керують транспортними засобами). За скоєння ДТП, у якому загинули двоє осіб, М. Завтурі призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керувати транспортним засобом строком 3 роки. 9 жовтня приговор вступив в законну силу, а 1 листопада приговор з розпорядженням суду про арешт був отриманий Новоодеським райвідділом міліції. Як повідомила О. Передеренко, наразі Максим Завтура знаходиться у Миколаївському СІЗО.

Додамо, що Завтура Максим Павлович приховав від ЦВК відомості про приговор – він вказав, що судимість у нього відсутня. Під час арешту встиг написати на сторінці в Фейсбуці Прем’єр-міністра Миколи Азарова: «Мене зараз намагаються затримати за правду!».

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53