“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

Обираємо свідомо: якими є особливості нової виборчої системи і чи знають про них пересічні виборці? Коли підлітки голосують? У рубриці «А як у них». На окрузі №19: чим здивує нас народний депутат Ігор Гузь?

- Обираємо свідомо: якими є особливості нової виборчої системи і чи знають про них виборці?

Ми запитали про те, чи знають пересічні кияни про ноововведення, які їх очікують на виборах. А також роз’яснимо, хто кого і за якою виборчою системою буде обирати.

- У рубриці «Вокабула» запитаємо народних обранців про те, що таке виборча квота і особливості закону «Про місцеві вибори».

Спробуємо знайти відповіді у Володимира Добродомова (позафракційний), Григорія Немирі («Батьківщина»), Руслана Сидоровича («Самопоміч»), Олег Купрієнко (Радикальна партія О.Ляшка) та Сергія Лещенка («Блок Петра Порошенка»).

- Коли підлітки голосуютьу рубриці «А як у них»?

Одна із європейських тенеднцій полягає у тому, що законодавчі на всенаціональному або локальному рівні знижують віковий ценз для виборців.

На місцевих виборах з 16-річного віку голосують у Австралії, Німеччині та Агретині, працевлаштовані 16-річні у Словенії, а в Угорщині – одружені 16-річні. Хто і в якій країні може делегувати свій голос або ж проголосувати пошто чи раніше дня голосування? Про це – у сюжеті.

- На окрузі №19: чим здивує нас народний депутат Ігор Гузь?

А які проблеми мешканці округу визнають як найсутєвіші? Про це у сюжеті «Дорогі депутати. Волинь».

Довідково:                                                                                                                                  
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.  
           
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати #рада8 #rada8 #opora #опора)Â