Як працюють народні депутати та звідки дізнаватись інформацію про результати діяльності парламентарів розповіла у Вінниці студентам Донецького національного університету імені Василя Стуса представниця Громадянської мережі ОПОРА.

 DSC0388

Учасники зустрічі ознайомилися з інформаційними сайтами ОПОРИ, які розкривають детальніші відомості про діяльність народних обранців.

Захід відбувся 7 листопада у приміщенні Муніципально-громадського центру е-урядування в рамках Програми USAID «РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області розповіла, що на Вінниччині Громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинг діяльності чотирьох народних депутатів-мажоритарників. Це Олексій Порошенко (виборчий округ № 12), Микола Кучер (виборчий округ № 17), Олександр Домбровський (виборчий округ № 11) та Юрій Македон (виборчий округ № 16).

«У профайлах кожного народного депутата на сайті ОПОРИ РАДА розміщена актуальна інформація, яка постійно оновлюється, наприклад, відвідуваність пленарних засідань та засідань комітетів, кількість напрацьованих законопроектів, поданих депутатських запитів та виступів у парламенті, контакти громадських приймалень тощо. Зайшовши на даний ресурс, ви зможете знайти багато цікавої інформації про діяльність народних депутатів у Парламенті», - зазначила консультант.

За її словами, для тих, хто хоче дізнатися більше про депутатів, сайти ОПОРИ є дуже корисними. Адже тут міститься інформація про те, як голосують нардепи, з ким вони «дружать» під час голосувань та хто і коли з народних обранців голосує проти лінії фракції.

Також під час презентації інструментів парламентського моніторингу координатор повідомила про функціонування порталу «Вони голосують для тебе» та інші інструменти парламентського моніторингу.

Детальніше про роботу  парламентарів дивіться на платформі rada.oporaua.org .

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.