Найбільше миколаївських нардепів входить до групи «Миколаївщина» - 6. А нардепи Артем Ільюк та Вадим Підберезняк станом на 20 вересня не входять в жодне міжфракційне об’єднання.

Так, згідно із  статтею 60-1 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» народні депутати можуть добровільно об'єднуватися у міжфракційні депутатські об'єднання без реєстрації, кадрового, матеріально-технічного, інформаційного, організаційного забезпечення їх діяльності Апаратом Верховної Ради України. Згідно з регламентом міжфракційне депутатське об'єднання не має прав депутатської фракції (депутатської групи). Про створення міжфракційного депутатського об'єднання оголошує спікер на пленарному засіданні за письмовим повідомленням керівника такого об'єднання.

Найбільше миколаївських нардепів входить до групи «Миколаївщина», до складу якої увійшли Тарас Кремінь (голова об’єднання), Ігор Бриченко (заступник голови об’єднання), Олександр ЛівікДавид Макар’янБорис КозирОлександр Жолобецький. Відзначимо, що в групу не були включені депутат групи «Партія «Відродження» Артем Ільюк та нардеп від БПП Аркадій Корнацький. А народний обранець від БПП Андрій Вадатурський згодом був виключений з «Миколаївщини».  Крім того, не увійшов до об’єднання і Вадим Підберезняк, який став депутатом у грудні минулого року.

Також миколаївські депутати Тарас Кремінь (співголова) та Ігор Бриченко увійшли до міжфракційного депутатського об’єднання «Південь України». Варто зазначити, що до нього також входили депутати від БПП Борис КозирАндрій Вадатурський та Олександр Жолобецький, однак станом на 20 вересня поточного року їх членство у групі припинено.

Ігор Бриченко, окрім груп «Миколаївщина» та «Південь України», входить до шести міжфракційних об’єднань: «За духовність, моральність та здоров’я України», Міжфракційне депутатське аграрне об’єднання, «Україна – морська держава», «Пам'ять і порозуміння», «За тверезе майбутнє», «За індустріальні та технологічні парки».

Борис Козир також входить до ще до трьох міжфракційних об’єднань «За майбутнє України», «Антипопулісти» та «Депутатський контроль».

Олександр Лівік представлений у чотирьох міжфракційних об’єднаннях: «Миколаївщина», «За енергетичну незалежність України», «За тверезе майбутнє», «Антипопулісти».

Тарас Кремінь є членом трьох міжфракційних об’єднань: «Миколаївщина», «Південь України», «За духовність, моральність та здоров’я України».

Олександр Жолобецький входить до міжфракційних об’єднань «Миколаївщина»,  «Україна туристична», «За індустріальні та технологічні парки».

Андрій Вадатурський має членство у міжфракційних групах «Єврооптимісти» та «Здорова нація» (співголова).

Аркадій Корнацький входить до Міжфракційного депутатського аграрного об’єднання та групи «Захист села», в якому нардеп є головою та єдиним представником парламенту.

Давид Макар’ян є членом лише об’єднання «Миколаївщина», а нардепи Артем Ільюк та Вадим Підберезняк станом на 20 вересня не входять в жодне міжфракційне об’єднання.

 

За коментарями звертайтеся:
 

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.