З початку роботи Верховної Ради поточного скликання до 1 вересня 2016 року депутати-мажоритарники від Дніпропетровської області зареєстрували 447 законопроектів та постанов. Тільки 43 з них були підтримані більшістю у Парламенті.

Активісти ОПОРИ з’ясували, хто з парламентарів найбільш успішний законотворець.

Таким виявився позафракційний народний депутат Олександр Дубінін. З 48 зареєстрованих законопроектів вже прийнято 12. Цікаво, що в 10 з 12 законодавчих актів головним комітетом зазначений Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, де Олександр Дубінін є головою підкомітету з питань промислової та інвестиційної політики.

Другу сходинку зайняли Іван Куліченко від Блоку Петра Порошенка та Андрій Шипко, член депутатської групи «Партія «Відродження» – по 8. Нагадаємо, що Андрій Шипко станом на 1 вересня 2016 року зареєстрував найбільшу кількість законопроектів – 79. Таку результативність також можна пояснити роботою над законопроектами в профільних комітетах. Андрій Шипко – член Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Іван Куліченко – Голова підкомітету з питань місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Третю сходинку із результатом 4 законопроекти займають позафракційний Віталій Купрій та Олег Кришин – Народний Фронт. По 2 законопроекти, прийняті в Парламенті, також відносяться до профільних комітетів депутатів.

Парламент підтримав по 3 законопроекти позафракційного Валентина Дідича та Максима Курячого (Блок Петра Порошенка).

Позафракційні Борис Філатов і Яків Безбах  - 2 законопроекти.

По 1 прийнятому – у Андрія Денисенка, Костянтина Усова, Костянтина Павлова, Андрія Гальченка та Дмитра Шпенова.

Не знайшли підтримки у Парламенті законопроекти Дмитра Яроша, Вадима Нестеренка, Артура Мартовицького.

За коментарями звертайтеся:
Юлія Лисенко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровській області
тел. 050 100 88 91,
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.