У ніч з 20 на 21 листопада на Херсонщині пограбували приміщення, в якому розташована громадська приймальня Генічеської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Як повідомляє керівник Генічеської районної організації партії Василь Доган, грабіжники викрали два ноутбуки, сканер та відеокамеру. При цьому не чіпали іншу більш дорогу техніку. За його словами, в одному з викрадених офісних ноутбуків знаходилася партійна база, персональні дані людей. Грабіжників не зупинило навіть те, що будівля розташована поруч з районною прокуратурою, СБУ і Національною поліцією.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області, під час огляду місця події поліцейські встановили, що приміщення до сигналізації не підключене, охорони немає. Невідомі особи зламали замки на дверях та викрали два ноутбуки. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Проводяться слідчі дії.

 21.11.2018 Khersonshina pograbuvannia BPP

Це вже не перший замах на представників «БПП «Солідарність» на Херсонщині. У жовтні невідомі вчинили спробу підпалу будівлі, в якій знаходиться громадська приймальня Херсонської територіальної організації партії та інші комунальні організації. Тоді зловмисники кинули у вікно другого поверху пляшку з горючою сумішшю.

 21.11.2018 Khersonshina pograbuvannia BPP2

А влітку цього року було здійснено підпал будинку народного депутата від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олександра Співаковського, що фракція партії у Верховній Раді розцінила як цинічний акт залякування та тиску на особу, що ухвалює рішення державного значення.

 21.11.2018 Khersonshina pograbuvannia BPP3

Як коментує координатор довготермінового спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області, протягом останніх кількох років і журналісти, і регіональні експерти відзначають зростання рівня застосування насильства, демонстративних дій у суспільно-політичній сфері в регіоні.

«Сподіваюсь, що дані випадки не ставатимуть системними та не будуть загострюватися. Зі свого боку ми будемо намагатись тримати подібні питання на контролі та відслідковувати дії правоохоронних органів», – підсумував він.