Народні депутати від Миколаївщини Артем Ільюк та Борис Козир більш якісно працюють у парламенті, в той же час кращі результати за показниками роботи в окрузі показують Андрій Вадатурський, Олександр Жолобецький, Олександр Лівік та Аркадій Корнацький.  Такі результати моніторингу Громадянської мережі ОПОРА діяльності миколаївських депутатів-мажоритарників  представили під час прес-конференції 8 вересня в Миколаєві.

Протягом шостої сесії Верховної Ради ОПОРА досліджувала діяльність 88 народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах. Зокрема, в Миколаївській області об’єктами моніторингу стали шість мажоритарників. Дослідження їхньої діяльності велось за двома критеріями: законотворча робота у парламенті та активність у виборчому окрузі.

Так, за підсумками роботи під час шостої сесії Андрій Вадатурський зайняв першу позицію серед миколаївських нардепів та 11 сходинку в розрізі зведеного рейтингу 88 депутатів; Олександр Лівік зайняв друге місце у внутрішньому миколаївському рейтингу та 29 у розрізі 88 депутатів; Олександр Жолобецький на третьому місці серед миколаївських нардепів та на 37 у зведеному рейтинзі; Борис Козир посів 4 місце серед миколаївських нардепів та 39 серед 88 народних обранців; Артем Ільюк за результатами моніторингу знаходиться на 5 місці серед регіональних нардепів та на 53 з 88 можливих сходинок; Аркадій Корнацький на останньому шостому місці серед миколаївських колег та на 75-му серед 88 нардепів.

Що стосується законотворчої діяльності, то з миколаївських мажоритарників найкраще спрацював Андрій Вадатурський, який займає 29 позицію. Борис Козир займає 30 місце, Артем Ільюк – 40 місце, Олександр Лівік – 43 місце, Олександр Жолобецький – 47 місце, Аркадій Корнацький – 82 місце. Інша  ситуація по активності в окрузі, де миколаївський нардеп Андрій Вадатурський потрапив у першу п’ятірку рейтингу активності в окрузі та займає 5 місце. В свою чергу, Олександр Лівік займає 16 позицію, Олександр Жолобецький  - 25 місце, Аркадій Корнацький – 39 місце, Борис Козир – 46 місце та Артем Ільюк – 66 місце.

«Порівнявши обидва показники, можна побачити, що більш якісно народні депутати Артем Ільюк та Борис Козир працюють у парламенті, в той же час кращі результати за показниками роботи в окрузі показують Андрій Вадатурський, Олександр Жолобецький, Олександр Лівік та Аркадій Корнацький».

Громадський консультант ОПОРИ також нагадав, що у 2016 році Громадянська мережа ОПОРА проводила моніторинг діяльності народних депутатів, аналізуючи роботу 4 депутатів-мажоритарників, обраних від Миколаївщини: Артема Ільюка, Олександра Жолобецького, Андрія Вадатурського, Олександра Лівіка.

«Якщо порівняти показники підсумкового рейтингу в 2016 році з показниками 2017-го, то троє нардепів покращили свої результати. Зокрема, Андрій Вадатурський у 2016 році займав 18 місце, у 2017 році – 11 місце, Олександр Жолобецький займав 53 місце, а цьогоріч він 37, Артем Ільюк був на 58 місці у 2016 році і зайняв 53 в 2017-му. Погіршились результати лише в Олександра Лівіка, який у 2016 році був на 24 місці, а у 2017 зайняв 29 позицію».

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

Детальніше про методологію читайте тут. Рейтинг діяльності всіх 88 депутатів за шосту сесію ВР можна знайти за посиланням: http://longread.oporaua.org/rejtyng-6ta-sesiya

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: 

У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.