Верховна Рада у вівторок, 1 листопада, внесла зміни до постанови «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік», якими скасувала підвищення заробітної плати народним депутатам.

Нагадаємо, що 20 жовтня депутати Верховної Ради підвищили собі зарплату. Відповідний пункт міститься в проекті постанови «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік». Планувалось, що зарплата депутата становитиме 25 мінімальних заробітних плат (36 тисяч 250 гривень).

Майже усі народні депутати, обрані до парламенту від Миколаївщини, окрім Аркадія Корнацького, який під час голосування був відсутнім, підтримали цей проект постанови.

На своїх сторінках у соціальній мережі Facebook депутати Артем Ільюк та Борис Козир пояснили своє рішення можливістю допомагати матеріально своїм виборцям.

«Для тих народних обранців, хто крім зарплати не має інших доходів це рішення виправдане - тепер вони зможуть весь свій час присвячувати написанню законів, а не шукати собі попутного заробітку.

Для моїх виборців в Миколаєві і області рішення парламенту - це хороша новина: як і попередні два роки буду віддавати всі зароблені в парламенті гроші на потреби своїх виборців, допомога тим, хто опинився в складній життєвій ситуації і справді потребує коштів. Тепер це буде не 17 тисяч, а більше 35 тисяч!» - написав Козир.

kozyr 1

 

«Я вам скажу, що не потребую підвищення заробітної плати, я людина матеріально забезпечена, тому не потрібно розглядати мій голос «за» в тому голосуванні, як особисту вигоду. Додаткові кошти - це ще один шанс допомогти тим, хто цього гостро потребує», - зазначив Ільюк.

artemilyuk

Пізніше спікер Ради Андрій Парубій заявив, що прийняте рішення було помилкою, а голови фракцій одноголосно виступили проти підняття заробітної плати.

Депутат від БПП Андрій Вадатурський не голосував за внесення змін до проекту постанови, якими скасовувалось підвищення зарплати народним обранцям, його колега Борис Козир був відсутнім під час голосування, всі інші миколаївські нардепи проголосували «За».

 

За коментарями звертайтеся:

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.