В одній з ДВК Званівської ОТГ не вистачає по одному примірнику протоколів про підрахунок голосів для чотирьох округів. Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

У ДВК №140060, що в с. Переїзне Бахмутського району Званівської ОТГ на Донеччині, не вистачає примірників протоколів про підрахунок голосів – по одному для чотирьох округів. Їх у конверті нараховується 64.

До складу цієї ДВК входять 13 осіб. Бюлетені для голосування за кандидатів на посади депутатів представлені для 4 округів. Тож загальна сума протоколів про підрахунок голосів в конверті мала б складати 68.

Нагадаємо, що згідно з частиною 4 статті 80 Закону України «Про місцеві вибори» протокол про підрахунок голосів виборців з кожних місцевих виборів по кожному виборчому округу, по якому проводиться голосування на виборчій дільниці, складається дільничною виборчою комісією у кількості примірників, яка на чотири більша, ніж кількість осіб, які входять до складу дільничної виборчої комісії. Примірники протоколу нумеруються та мають однакову юридичну силу.

Додамо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.