У Києві 29 березня ініціатива «Дані міст» представить методологію аудиту даних, випробувану у Рівному, Вознесенську, Ужгороді, Коломиї та Миколаєві.  Подія розпочнеться об 11:30 (прес-зал УНІАНу, вул. Хрещатик, 4).

Також дата-активісти представлять прототипи Порталу міських даних та освітнього онлайн-сервісу Good education, які зможуть запустити у себе міста за умови якісного впровадження політики Open Data.

Доповідачка – координаторка ініціативи «Дані міст» від Громадянської мережі ОПОРА (перелік учасників може уточнюватися).

Аудит – перший найважливіший етап для кожного міста, що починає впроваджувати політику відкритих даних. Він покликаний інвентаризувати усі дата-сети, якими розпоряджається муніципалітет та всі підконтрольні йому структури. Аудит показує, які дані є найбільш придатними для якнайшвидшого їх оприлюднення.

Методологія, яку випробувала ініціатива «Дані міст», дає змогу з’ясувати усе необхідне без втручань сторонніх людей у роботу міської ради. Також вона містить практичні рекомендації, як виправляти виявлені в процесі аудиту помилки.

Портал міських даних дає змогу місцевій владі компактно і у зручній для користувачів формі оприлюднювати та оновлювати наявні дата-сети.

Сервіс Good education – це освітній сайт для батьків, дітей і вчителів. Він містить інформацію про всі школи, дитячі гуртки та садочки міста. Сервіс дає змогу дізнатися про якість навчання, небезпечні об’єкти поряд з освітніми закладами (на кшталт кіосків із цигарками тощо), рівень зношеності обладнання і приміщень, криміногенну ситуацію в мікрорайоні. Також тут можна залишати відгуки про освітні заклади.

Нагадаємо, аудит даних, портал і сервіс були розроблені для міст-переможців конкурсу «Відкритий виклик», який організовувала для муніципалітетів ініціатива «Дані міст». Для проведення конкурсу «Відкритий виклик» об’єднали свої зусилля Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія конкурсу – аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected].