Для отримання дозволу на перетин лінії зіткнення випускникам середніх шкіл, їх батькам або особам, які їх супроводжуватимуть необхідно подати такі документи:

- заяву від батьків (якщо батьки супроводжуватимуть дитину) та дитини (у разі наявності паспорту) на керівника Координаційного центру при оперативному штабі з управління антитерористичною операцією (АТО), в якій вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін знаходження в районі проведення АТО (контрольованій чи неконтрольованій території);

- копію паспортних документів (дані про дітей, які не досягли 16 років заносяться разом з даними батьків);

- копію документа, що підтверджує мету в’їзду на контрольовану територію (для випускника - копія запрошення Українського центру оцінювання якості освіти).

- електронний варіант фотографії, яка ідентифікує особу (неповнолітню особу) на час подачі документів.

Вказані документи необхідно надіслати на електронну адресу Міністерства освіти і науки України (з АРК, м. Севастополя - [email protected]; з Донецької, Луганської обл. – [email protected]).

Батькам, які супроводжуватимуть дитину в обов’язковому порядку при перетині лінії розмежування необхідно мати копію свідоцтва про народження дитини.

Особам, які супроводжуватимуть дітей, необхідно мати нотаріально завірену довіреність батьків.

Інформація надана МОН