На Закарпатті у Виноградівському районі зафіксовані масові випадки псування білбордів з агітацією.

Зокрема, у селі Велика Копаня 15 жовтня спостерігачі ОПОРИ зафіксували зіпсовані білборди "Опозиційного блоку". Невідомі просто розірвали зображення, внаслідок чого символіку політичної сили взагалі не узнати.

16.10 oppoblok

Як повідомив працівник штабу В. Альошин, штаб подав звернення до Виноградівського РВ УМВС для реагування.

Також у селі Широке невідомі закидали фарбою білборди з агітаційною продукцією "Солідарності".

16.10 solidarnist

16.10 solidarnist2

В цьому ж селі невідомі позаклеювали білборди із зображенням голови Виноградівської районної ради, кандидата у депутати до Закарпатської обласної ради від «Єдиного центру» Олега Любімова.

16.10 lubimov

Як повідомив Любімов, замовником даних матеріалів є обласний штаб «Єдиного Центру», тож він не вбачає за потрібне звертатися до правоохоронних органів. Ймовірно, це буде зроблено централізовано, від обласного штабу.

ОПОРА нагадує: відповідно до частин 1-3 статті 157 Кримінального Кодексу України за перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу із знищенням чи пошкодженням майна караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.