Попри те, що процес реєстрації кандидатів у народні депутати триває, кампанії «від дверей до дверей» на теренах Чернігова уже розгорнулася. Як повідомляє довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА у Чернігівській області, інтерв’юери активно працюють у центральній частині виборчого округу № 205.

Виборча гра у місті Чернігові допоки ведеться кволо, і у своїй більшості прослідковується через зовнішню рекламу, інформування виборців потенційними кандидатами та поодиноку активність агітаторів. Станом на сьогодні на сайті Центральної виборчої комісії наявна інформація тільки про кандидатів у народні депутати по виборчому округу № 207. Процес реєстрації кандидатів по мажоритарному округу № 205, вочевидь, ще триває. Але робота окремих кандидатів уже помітна.

Так, про свою участь у виборчих перегонах по мажоритарному округу № 205 нещодавно офіційно заявив відомий громадський діяч – Ігор Андрійченко. Президентська партія на позачерговому з’їзді також визначилася зі своїми мажоритарниками: на виборчому окрузі № 205 буде працювати нинішній депутат Чернігівської обласної ради Валерій Куліч. Разом з тим, кампанія відомого спортсмена Андрія Дериземлі, який ще донедавна ухилявся від політичних питань, набирає обертів. Після створення Центру підтримки армії Андрія Дериземлі, розміщення тематичних інформаційних постерів на сіті-лайтах міста та обдзвону містян з метою інформування про створення Центру, такого роду активність перейшла у виборчу площину. Так, за непоодинокими свідченнями мешканців міста, нині проводиться експрес-опитування, ключовим меседжем якого є питання: «Чи будете Ви голосувати за Андрія Дериземлю?». По закінченню інтерв’юери залишають інформаційний бюлетень Центру підтримки армії Андрія Дериземлі.

12 09 derzemlja 2 14 09 derezymlja
 
Робити офіційну заяву про свою участь у виборчих перегонах та коментувати дану ситуацію під час спілкування з мережею ОПОРА Андрій Дериземля відмовився.
 
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.