Громадянська мережа ОПОРА уже повідомляла, що агітаційна реклама на підтримку кандидата в Президенти Михайла Добкіна були пошкоджені на Київщині, в Сумській області, у Нововолинську та у Вінниці. Результати побідних акції, за повідомленнями довготермінових спостерігачів мережі ОПОРА, «рясніють» і на носіях зовнішньої реклами на Чернігівщині.

Свідченням того, що дана активність носить цілеспрямований характер, є те, що на тристоронньому білборді Чернігова, де розміщена агітація Добкіна, Тігіпка, а також комерційна реклама, вимащено фарбою лише зображення Михайла Добкіна.

chernihiv-1 chernihiv-2

Свіжо розміщені агітаційні матеріали зіпсовано і в місті Прилуки (виборчий округ № 212). Свою позицію стосовно цього інциденту виразили активісти чисельного пабліку популярної соціальної мережі «Прилукская Молодёжь», розмістивши фотоколаж про події.

chernihiv-3 obl

За коментарями звертайтеся:

Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
093 790 90 94
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.