Агітаційна кампанія у місті Чернігові (виборчий округ № 205 та № 206) набирає обертів. Серед активних проявів – масове розклеювання політичної реклами на користь окремих суб’єктів, а також умисне пошкодження носіїв зовнішньої реклами із постерами деяких кандидатів в народні депутати.

Упродовж останніх декількох днів на політичний арені міста з’явився впевнений гравець. Команда самовисуванця по виборчому округу № 205 Анатолія Долеска привертає увагу пересічного містянина масовою розклейкою агітаційних матеріалів у спеціально відведених місцях, а також розтяжками із зображенням кандидата. До відома, розміщення даної конструкції на пішохідних зонах міста не порушує виборче законодавство.

07 10 2014 news Cherngiv ahitacia2

Натомість серед політичної реклами, розміщеної із порушенням Правил благоустрою міста Чернігова, були помічені матеріали на користь самовисуванця пана Дериземлі, Романа Пицківа (ПП «Народний фронт») та вищезгаданого Анатолія Долеска (виборчий округ № 205).

07 10 2014 news Cherngiv ahitacia 

07 10 2014 news Cherngiv ahitacia3

Громадянська мережа ОПОРА вже повідомляла про прояви хуліганства по відношенню до агітаційної продукції партії «Сильна Україна». Наразі ж страждають приватні структури, які є власниками носіїв зовнішньої реклами з скляною поверхнею. Так, на днях були пошкоджені сіті-лайти, які містили постери кандидатів по виборчому округу № 205 Валерія Куліча (БЛОК «ПЕТРА ПОРОШЕНКА») та Ігоря Андрійченка (Політична партія «Демократичний альянс»).

 07 10 2014 news Cherngiv ahitacia507 10 2014 news Cherngiv ahitacia4

Представник рекламного агентства «Комфорт» Дмитро Койдан прокоментував інцидент наступним чином: «Місце, де розміщенні сіті-лайти з зображення Ігоря Андрійченка, мають один з найвищих ступенів ризику. Періодично їх пошкоджують тут. Відповідно чи був політично вмотивований вчинок людини, яка розбила скло, сказати важко».

Сам кандидат впевнений, що згаданий хуліганський прояв має політичний підтекст, адже сусідні носії зовнішньої реклами пошкоджені не були.

 

Ольга Рись
прес-секретарвиборчих програм
Громадянської мережі ОПОРАв Чернігівській області
093 790 90 94
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora