Ми, громадяни України, що підписали цю петицію, занепокоєні бездіяльністю органів державної влади, які фактично самоусунулись від проведення державної політики в сфері створення громадянам України умов, за яких кожен зможе придбати гідне житло.

Повна відсутність державного регулювання цієї сфери призводить до надвисоких спекулятивних цін як на первинному, так і на вторинному ринках житла. Право громадян на земельну ділянку державою повністю ігнорується - його здійснення делеговане органам місцевого самоврядування, що призвело до корупційності цієї сфери.

Ми нагадуємо про існування в Конституції України статті 47 : „Кожен має право на житло. Держава створює умови, за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду. Громадянам, які потребують соціального захисту, житло надається державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступну для них плату відповідно до закону”.

Ми вимагаємо проведення негайних дієвих заходів щодо забезпечення реалізації наших прав: по-перше, створення єдиної спрощенної системи безоплатного отримання земельних ділянок громадянами України під індивідуальне житлове будівництво; по-друге, здійснити заходи щодо відновлення інституту безоплатної передачі житла громадянам, які мають відповідне право/пільгу.

Бездіяльність є неприпустимою, і ми вимагаємо негайних дій з боку посадових осіб, які були обрані нами для забезпечення наших прав.