На початку вересня 2014 року для жителів міста Знам’янка розповсюджувався народний часопис - «Наддніпрянська зоря» № 1 (77). Видання містить агітматеріали за потенційного кандидата-самовисуванця в народні депутати України - Віктора Олексійовича Бойка. Станом на 12.09.14 кандидат досі не зареєстрований в ЦВК.

 

В. Бойко добре відомий жителям Знам’янки, адже був народним депутатом України з 2002 по 2006 р. від партії «За єдину Україну». Сам кандидат уродженець села Красногірці Голованівського району Кіровоградської області (ОВО № 101).

Після виходу агітматеріалів з’явились дані про реєстрацію на сайті ЦВК, але зареєстрований Бойко Віктор Олексійович родом з села Сухий Яр Ставищенського району Київської області. Можна стверджувати, що на Кіровоградщині зареєстровано першого двійника.

boiko 4

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.