У ЦВК повідомили про реєстрацію перших кандидатів-самовисуванців у Донецькій області, на території якої тривають бойові дії. 4 вересня Центральна виборча комісія зареєструвала перших трьох кандидатів у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України в Донецькій області. Всі зареєстровані кандидати — це самовисуванці, які не пов’язані із жодною політичною силою.

По округу № 50 (центр — м. Красноармійськ) зареєструвався Максим Гончаров, який в своїй біографії вказав, що займається винахідницькою діяльністю у сфері машинобудування. Він безпартійний та проживає в смт Водянське Добропільського району. Слід зазначити, що округ № 50 — один з небагатьох у Донецькій області, в якому президентські вибори відбулися без перешкод з боку збройних формувань так званої «ДНР».

По одномандатному виборчому округу № 53 (центр — Єнакієве) ЦВК зареєструвала Олега Недаву, який працює директором із зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Карпатибудінвест». Безпартійний кандидат проживає в місті Єнакієве, в якому через дії «ДНР» президентські вибори так і не відбулися.

Округ № 59 (центр — м. Мар’їнка) в українському парламенті бажає представляти Сергій Щукін, який є заступником генерального директора ТОВ «Авангард». Самовисуванець проживає в смт Старомихайлівка Мар’їнського району. Варто вказати, що через дії бойовиків більшість мешканців округу № 59 не змогли проголосувати на президентських виборах, але в день виборів члени ОВК зуміли відкрити комісію та провести голосування.

Позачергові парламентські вибори в Україні відбудуться 26 жовтня цього року. Як відомо, представники так званої «ДНР» в більшості округів Донецької області заблокували проведення позачергових президентських виборів, які відбулися 25 травня цього року. Чи будуть проведені парламентські вибори в округах, які контролюються бойовиками, наразі невідомо.

Про громадське спостереження за виборами
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».
 
Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»
(050) 569-23-05; (062) 213-02-56