У Херсоні в агітаційному наметі кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко збирають підписи громадян за збереження статусу комунальної власності міської лікарні та за встановлення в багатоповерхових будинках теплопунктів.

13 лютого спостерігач Громадянської мережі ОПОРА підійшов до агітаційного намету кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко в районі залізничного вокзалу, де йому запропонували приєднатися до звернення «про скасування рішення Херсонської міської ради про перетворення лікарні міста Херсону в підприємство, яким надано право самостійно встановлювати плату за медичні послуги, що позбавить більшість громадян отримати медичну допомогу та прийняти рішення Херсонської міської ради щодо встановлення за кошти міського бюджету індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках».

«Щоб поліклініки були в комунальній власності й в багатоповерхових будинках поставили за рахунок бюджету теплопункти. Щоб менше за тепло платити», - пояснила агітатор.

13 02 2019 Kherson Batkivshina sbor podpisei 1

У формі, яку пропонують заповнити громадянам, потрібно зазначити своє прізвище, ім’я та по-батькові, адресу, номер телефону та підпис.

Також у наметі спостерігачу ОПОРИ видали друковану агітаційну продукцію кандидатки (газету, календар, буклет) та спитали «Як ви ставитеся до Юлії Володимирівни?».

13 02 2019 Kherson Batkivshina sbor podpisei 2

Відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних» обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством.

Як зазначає радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Павло Романюк, інформація про ПІБ, адресу, номер телефону належить до персональних даних про особу, збирання яких не допускається без її згоди. Відповідно до ст. 2 Закону України “Про захист персональних даних” під згодою суб’єкта персональних даних слід розуміти добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.