12 лютого в Чернівцях відбувся концерт Студії «Квартал 95» за участі шоумена та одночасно кандидата в Президенти Володимира Зеленського. Концерт був анонсований заздалегідь, а ціни на квитки коливалися у межах від 1 до 1900 гривень (інформація на сайті chernovtsy.karabas.com). Однак перед анонсованим концертом пройшов ще один – благодійний. Вхід на цей захід був за квитками, які попередньо роздавалися різним соціальним групам. Як обирали людей, які отримали можливість безкоштовно подивитися шоу, невідомо.

Обидва заходи пройшли у залі Чернівецького академічного театру імені Ольги Кобилянської. Біля місця проведення концерту Студії «Квартал 95» з метою упередження можливих провокацій та забезпечення безпеки громадян в будівлях та інших місцях перебування кандидата проведені обстеження працівниками вибухотехнічного підрозділу та кінологічної служби.

13.02.2019 chernivtzi policia

На благодійний концерт були запрошені учасники АТО та члени їхніх сімей, депутати, студенти та ЗМІ. Також квитки роздавали безпосередньо перед концертом, таким чином представники ОПОРИ отримали можливість відвідати захід.

13.02.2019 chernivtzi Ze ludu

Один з відвідувачів повідомив, що отримав запрошення від профспілки університету. Інші відвідувачі повідомили, що отримали їх від знайомих в сфері культури та від командира взводу.

Концерт почався з промо-ролику «Слуги народу» (політичний телесеріал виробництва студії «Квартал-95» про історію обрання Президентом України – вчителя історії — Василя Голобородька (Володимир Зеленський). Під час  концерту Володимир Зеленський зазначив: «У нас сьогодні просто концерт. Не агітаційний. Правда». Він також додав, що не боїться жодних провокацій, а якщо хтось і буде кричати, то нічого, бити не будуть.

Загалом впродовж концерту у жартівливій манері згадувались  кандидати на посаду Президента – Олег Ляшко, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.

Концерт завершився піснею «Країна сильних людей», де під музику йшов відеоряд із важливих моментів з історії Незалежної України: від акту проголошення незалежності, Майдану 2004 та 2013-14 років до війни на Донбасі.

 Вартість квитків на платний концерт коливалась в межах 1-1900 гривень. Така інформація розміщена на сайті chernovtsy.karabas.com, де квиток можна було купити онлайн. Щоб уточнити інформацію про зазначення такої ціни квитків, представники звернулися у касу  драмтеатру, де повідомили, що про квитки за 1 гривню нічого не знають.

13.02.2019 chernivtzi ZE hrn

Нагадаємо, що 30 січня 2019 року ЦВК зареєструвала Володимира Зеленського кандидатом у Президенти України.

А аналогічні безкоштовні концерти Студії «Квартал 95», за повідомленнями ОПОРИ, відбулися також в УжгородіЛьвові та Івано-Франківську. 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців. 

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)