29 січня мешканці Комунарівського та Олександрівського районів Запоріжжя отримали дзвінки від людей, які позиціонували себе як представники політичної партії «Батьківщина». Мета цих звернень – з’ясувати ставлення до Юлії Тимошенко як до кандидатки на посаду Президента України.

Під час одного з таких дзвінків згаданий представник уточнив персональні дані громадянина (ім’я, прізвище, по батькові і адресу місця реєстрації). Під час бесіди з’ясувалося, що опитують мешканців саме Комунарівського та Олександрівського району.

На запитання, звідки представник партії отримав номер телефону для звернення, той відповів, що ці дані взяті на підставі опитування, що проводилося раніше. Відтак номер начебто надали або родичі адресата, або він сам.

Нагадуємо, що відповідно до ч. 5  та 6 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних» обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних.  Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом.

 

Веб-сайт| Фейсбук| Твіттер

(#вибори19; #elect_ua; #opora; #опора)