Центральна виборча комісія зареєструвала Сергія Таруту кандидатом на пост Президента України. Ще двом претендентам – Володимиру Блащуку та Денису Потапову – відмовила.

ЦВК на своєму засіданні 29 січня розглянула 13 питань порядку денного, серед яких були: реєстрація кандидатом на пост Президента України, реєстрація довірених осіб, звільнення осіб від повноважень довірених осіб, реєстрація громадських організацій в якості спостерігачів, а також розпуск однієї територіальної комісії.

Комісія розглядала питання реєстрації кандидатами на пост Президента України трьох осіб – Сергія Тарути від суб'єкта подання політичної партії "Основа" та двох самовисуванців Володимира Блащука і Дениса Потапова. Першого – зареєстрували, двом останнім відмовили через невідповідність оформлення поданих документів та несплачену заставу.

Голова Комісії на засіданні також видала посвідчення зареєстрованому кандидату на пост Президента Сергію Таруті. Крім того, на засідання прийшов зареєстрований 25 січня кандидат у Президенти Дмитро Добродомов, якому також голова Комісії видала посвідчення.