В Одесі від імені потенційної кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко роздають газети, в яких опубліковані президентські рейтинги з порушенням законодавства. Спостерігач ОПОРИ 19 січня отримав примірники у наметах із зображенням політикині на вулицях Марсельській та Отамана Головатого Суворовського району (виборчий округ №136).

Так, на 7-й сторінці спецвипуску газети «Вечірні Вісті» за жовтень 2018 року опубліковано президентський рейтинг, в якому Юлія Тимошенко названа «беззаперечним лідером». Як вказано у матеріалі, соціологічне дослідження провела компанія «Gfk Україна». Інших відомостей щодо замовника та методології опитування у газеті нема.

24 01 2019 Odeschina opituvannya Timoshenko 1

24 01 2019 Odeschina opituvannya Timoshenko 2

24 01 2019 Odeschina opituvannya Timoshenko 3

ОПОРА нагадує, що стаття 566 Закону України «Про вибори Президента України» зобов’язує інформаційні агентства та засоби масової інформації при публікації опитувань, пов’язаних з виборами, оприлюднювати повну назву організації, що проводила опитування, замовників опитування, а також час його проведення, територію, яку охоплювало опитування, розмір та спосіб формування соціологічної вибірки опитаних, метод опитування, точне формулювання питань, можливу статистичну похибку.

Газета «Вечірні Вісті» має державну реєстрацію та є засобом масової інформації.

«Gfk Україна» – дослідницька компанія, яка надає послуги у галузях виробництва, роздрібного продажу, охорони здоров'я, сфері послуг та ЗМІ.  

Станом на 23 січня Юлія Тимошенко не була зареєстрована кандидатом на пост Президента України. 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)