В Олександрію Кіровоградської області приїздив народний депутат, потенційний кандидат у Президенти України Олег Ляшко. Як повідомили спостерігачі ОПОРИ, політик зустрічався в палаці культури з виборцями, у тому числі працівниками бюджетних установ.

18 січня під час візиту потенційного кандидата у Президенти Олега Ляшка супроводжували народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько, Олександрійський міський голова Степан Цапюк, заступник міського голови Сергій Гриценко.

21.01.2019 Kropivnitskay lasco v Oleksandriy

Фото з сторінки Олега Ляшка

У залі, який вмістив понад 800 учасників зустрічі, знаходилися працівники бюджетних організацій та підприємств: вчителі, медики та інші. Зустріч проходила у робочий час. Спеціально підвозили мешканців з селища міського типу Петрове.

Перед входом у палац культури роздавали політичну рекламу партії, зокрема випуски газети «Слово Ляшка», календарі, листівки, брошуру із назвою «Олег Ляшко – на шляху державного діяча». А на східцях вишикувалась молодь із прапорами Радикальної партії.

21.01.2019 Kropuvnitskiy Zystrit gazeti

На зустрічі виступив Олександрійський міський голова Степан Цапюк.

Олег Ляшко вручив подяку співробітникам бюджетних установ – шкіл і лікарень, а також секретарю Олександрійської міської ради Олені Богоявленській.

21.01.2019 Kropuvnitskiy Zystrit

«Зустріч за участі представників місцевого самоврядування, працівників бюджетної сфери відбувалася у робочий час. Під час виборчого процесу органам влади забороняється участь у передвиборчій агітації. На сьогодні Олег Ляшко ще не зареєстрований ЦВК кандидатом у Президенти України, але 21 січня він був висунутий на з’їзді партії та подав документи до Комісії», – зазначила координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Кіровоградській області.

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня 2018 року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У частині 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено: «Передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

У частині 2 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється участь у передвиборній агітації органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час (крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом на пост Президента України).