17 січня спостерігач ОПОРИ зафіксував агітаційний білборд кандидата у Президенти України Анатолія Гриценка у місті Чорноморську Одеської області та викликав поліцію. Поліція на виклик не приїхала.

Як повідомив спостерігач, агітаційний матеріал знаходився на території округу №140 (місто Чорноморськ) та не містив відомостей про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

news 20 01 2019 Оdecchyna porushennya ahitacii hrytsenko 2

Спостерігач зателефонував до поліції за номером «102» та повідомив про порушення. Через п’ять хвилин після повідомлення на його номер телефону зателефонував чоловік, який представився співробітником поліції та повідомив, що на такі порушення поліція не виїжджає. Він також порекомендував прийти до Чорноморського відділу поліції та написати відповідну заяву, що й зробив спостерігач ОПОРИ.

news 20 01 2019 Оdecchyna porushennya ahitacii hrytsenko

news 20 01 2019 Оdecchyna porushennya ahitacii hrytsenko 1

«Така агітація має ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до цієї статті, розповсюдження під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. З наступного дня після реєстрації кандидата Центральною виборчою комісією щодо нього діють всі правила і обмеження стосовно агітації, зокрема й вимога щодо вказання вихідних даних. І навіть якщо такі рекламні матеріали були розміщені раніше, то з наступного дня після реєстрації кандидата Центральною виборчою комісією щодо них діють всі правила і обмеження стосовно агітації», - інформує координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала Анатолія Гриценка кандидатом на пост Президента України 15 січня. Станом на 20 січня вже зареєстровано десятьох кандидатів.