Представники Радикальної партії привезли книжки до геріатричного пансіонату для поповнення бібліотеки закладу. Цю обіцянку партійного лідера в робочий час виконував зокрема заступником голови обласної ради.

18 січня представники Радикальної партії Олега Ляшка на чолі з в.о. голови Житомирської обласної організації партії Сергієм Крамаренком, який є заступником голови обласної ради, привезли книжки до геріатричного пансіонату. Поповнити бібліотеку керівництву закладу пообіцяв лідер партії Олег Ляшко. Інформація про це розміщена на сторінці Радикальної партії Олега Ляшка в мережі Facebook.

«Лідер Радикальної партії Олег Ляшко виконує свої обіцянки. Ще місяць тому, під час візиту до Житомирського геріатричного пансіонату, політик спілкуючись із керівництвом закладу, дізнався, що їх бібліотека потребує поповнення новими книгами, тому пообіцяв допомогти у вирішенні цього питання. Сьогодні, напередодні Водохреща, команда радикалів Житомирщини: в.о. голови Житомирської обласної організації РПЛ Сергій Крамаренко, голова Бердичівської міської організації РПЛ – Павло Чернявський та голова Чуднівської районної організації РПЛ – Сергій Костяков за дорученням Олега Ляшка завітали до пансіонату аби передати від лідера обіцяне - різножанрову літературу. В більшості це художні, пригодницькі, історичні та довідкові видання...», – йдеться в повідомленні. 

20.01 Zhytomyr Kramarenko

20.01 Zhytomyr RPL

20.01 Zhytomyr RPL. pansionatpng

20.01 Zhytomyr RPL. pansionat

20.01 Zhytomyr RPL. knygy

Олег Ляшко 19 грудня відвідав Житомирський геріатричний пансіонат та привітав подарунками пенсіонерів та людей з інвалідністю з Днем Святого Миколая, а працівникам вручив премії. У пансіонаті проживають люди похилого віку та люди з інвалідністю, підпорядкований заклад Житомирській обласній раді.

Отримати коментар Сергія Крамаренка та прес-служби Радикальної партії ОПОРІ не вдалося. Протягом двох днів на дзвінки представники партії не відповідають. ОПОРА надіслала запит до обласної ради з проханням повідомити чи був заступник голови облради Сергій Крамаренко 18 січня у відпустці, оскільки візит у пансіонат був здійснений у робочий день.

Координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Житомирській області зауважив: «Дуже важливо розділяти чиновникам державної влади та органів місцевого самоврядування їхнє виконання безпосередньо службових обов’язків та партійної роботи. У даному випадку, не дуже зрозуміло, де межа між тим, що має робити заступник голови обласної ради і що має робити в.о. голови партії в області. Тому, ми будемо намагатися контролювати і змушувати чиновників в перш чергу орієнтуватися на їхні посади в органах державної влади або місцевого самоврядування, а вже потім на їхнє партійне тяготіння».

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня 2018 року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У період виборчої кампанії відповідно до ч/ 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону.

Нагадаємо, заступник голови Житомирської обласної ради, член Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Крамаренко брав відпустку, щоб супроводжувати лідера своєї партії, також Крамаренко дякував Олегу Ляшку за сприяння у виділенні нової пожежної машини для м. Олевськ Житомирської області, яку 4 січня передали рятувальникам.

Як повідомляла ОПОРА,  у Житомирі в «Центрі захисту житомирян», який відкритий за ініціативи партії ВО «Батьківщина» та його лідерки Юлії Тимошенко, люди шикуються в черги, щоб безкоштовно перевірити зір та отримати окуляри.  17 січня у Бердичів на зустріч із Порошенком звозили людей з усієї області.