У народного депутата Вадима Кривенка немає власного благодійний фонду, нардеп не є членом громадських організацій, а свою депутатську діяльність спрямовує на всю Житомирську область.  

Вади Кривенко  – народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Нідерландів, член групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою,  Італійською Республікою, Сполученими Штатами Америки, Республікою Польща, Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії та Литовською Республікою. 

На позачергових виборах  до Верховної Ради 2014 року обраний народним депутатом 8-го скликання у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Балотувався від партії «Народний фронт». На момент обрання працював заступником генерального директора ТОВ «Зоряне», член політичної партії «Народний фронт», проживає в селі Царівка Коростишівського району Житомирської області.

18.01 Zhytomyr Kryvenko opora

 

В електронній декларації нардепа за 2017 рік вказано, що він не є членом громадських об’єднань.

18.01 Zhytomyr Kryvenko deklaratsia

У коментарі ОПОРІ Вадим Кривенко розповів, що ніколи не мав власного благодійного фонду.

«Фонду в мене немає і ніколи не було, я не є членом громадських організацій. Я депутат-списочник, округу в мене немає. І оскільки я керівник обласної партійної організації «Народного фронту», то в зоні моєї відповідальності уся Житомирська область. Відповідно, я працюю над проблемами, які є по всій області, а не тільки по якомусь там  конкретному виборчому округу із цих шістьох округів», – зазначив Вадим Кривенко.

Нардеп має сторінку в мережі Facebook, де розміщує інформацію про свою депутатську діяльність, публікує записи ефірів на різних телеканалах, інформує про візити в округ, участь у заходах, популяризує роботу партії. Сторінка нардепа не дуже активна, в середньому 3-4 дописи в місяць.

18.01 Zhytomyr Kryvenko fb partia

18.01 Zhytomyr Kryvenko Yatseniuk

18.01 Zhytomyr Kryvenko fb TV

На сторінці публікує свої заяви та позицію щодо подій в області та країні.

Вадим Кривенко розповів ОПОРІ, що зараз в активній роботі декілька проектів і зокрема, він займається питаннями медицини, ремонту доріг, незаконній вирубці дерев.

«Я працюю по місту Житомиру. Найближчий з проектів, який  зараз веду – це парк на Лятошинського, сприяв виділенню коштів на цю всю історію. Зараз я працюю над тим, щоб допомогти Житомирській обласній лікарні, там теж будуть бюджетні кошти цільовим направленням туди. Паралельно займаюсь питаннями всіх  районів. От нещодавно були вибори в ОТГ, я і вся наша команда займалася виборчим процесом у Чуднівській громаді. Ми там брали участь у виборах, набрали 7,5%, що я вважаю, достатньо непоганий результат, враховуючи наш загальний рейтинг. У північних районах останнім часом я втручався в питання торфорозробок, незаконної порізки дерев в Овруцькому районі. Зараз, разом з моїм колегою Павлом Дзюбликом займаємось питанням виділенням коштів на дороги в Житомирській області. Сьогодні на Кабміні мав бути затверджений дорожній фонд з об’єктами. Але нас не дуже влаштовувало те що є, тому ми були одними з ініціаторів того, щоб все ж таки сьогодні дорожній фонд не був прийнятий і відтермінований на тиждень для того, щоб ми теж внесли туди свої побажання. Це стосується доріг в першу чергу на північ від Житомира в сторону Білоруського кордону, там де їх фактично і практично немає», – розповів нардеп.

Новини про діяльність Вадими Кривенка з’являються і в місцевих ЗМІ.

«Депутат Верховної Ради України фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко 1 листопада оглянув хід виконання робіт у сквері на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні. Так реалізувати ідею реконструкції славнозвісного серед житомирян місця відпочинку, стало можливим за підтримки народного обранця. Зокрема, нардеп посприяв у виділенні 4 млн грн з держбюджету для капітального ремонту даного об’єкту, відтак з окресленням його дій, як спонсорство, категорично не погоджується…», – йдеться в повідомленні на сайті Житомир  Life.

Вадим Кривенко немає власного сайту, а на своїй сторінці в мережі публікує лише важливі новини:

«Є сторінка у Facebook, але відверто скажу у мене немає такої супер високої активності. Там  я виставляю ті речі, які я дійсно вважаю є важливими, а не так, щоб там кожен свій крок виставити в Facebook. Свою позицію я достатньо регулярно озвучую в телевізійних ефірах центральних каналів», – зазначив Вадим Кривенко.

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області.

«У даному випадку ми спостерігаємо досить виважену депутатську позицію та активність в межах Житомирської області. Потрібно якісно розрізняти функції місцевих депутатів (сільських, селищних, міських рад та обласної ради) і функції депутатів Верховної Ради. В той же час, високу популярність і в області, і в країні займає депутатська благодійність, яка хоч і не суперечить в тій чи іншій мірі діючому законодавству, але не може вважатися нормальною практикою в контексті виборів та депутатської діяльності. Кожен має робити своє».

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента»,  передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. 

ОПОРА наголошує, що згідно з  пунктом 3 частини 4 статті 3 Закону України «Про вибори Президента» рівність прав і умов участі у виборчому процесі забезпечується забороною використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів Державного бюджету України та коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України». Також, частиною 4 статті 64 Закону «Про вибори Президента України», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Як повідомляла ОПОРА, народний депутат Павло Дзюблик має іменний благодійний фонд, однак на даний час активної діяльності організація не веде. Одним з «найстарших» благодійних фондів  народних депутатів з Житомирської області є фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Фонд народного депутата Борислава Розенблата відрізняється від інших фондів нардепів тим, що є родинним і має відповідну назву: «Фонд родини Розенблат»,  Володимир Арешонков власного благодійного фонду немає, але веде активну діяльність в окрузі. У народного депутата Олександра Ревеги є зареєстрований іменний благодійний фонд, однак у відкритому доступі немає інформації про його діяльність за останні два роки. Про роботу Благодійного фонду нардепа Сергія Пашинського читайте тут.

ОПОРА інформуватиме про діяльність фондів інших народних депутатів з Житомирської області в наступних матеріалах.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)