Міський голова Дніпра Борис Філатов провів ряд зустрічей з городянами, де розповів, яким чином можуть бути використані міські голови під час виборчого процесу та припустив, що вибір майбутнього Президента очевидний і він на користь чинного Президента Петра Порошенка.

Так, 16 січня, в сесійній залі відбулася нарада з представниками ОСББ, яку особисто провів міський голова міста Дніпра Борис Філатов. А також нарада з працівниками комунальних підприємств (водоканал, транспорт), яку проводив заступник міського голови Михайло Лисенко.

В ході зустрічі Борис Філатов зазначив: “Повноваження, як і гроші необхідно передавати вниз на місця і реформа, яку Петро Олексійович (Порошенко - ред.) затіяв, багато з вас в цьому залі його не люблять, але коли прийде час виборів, посидять, подумають, тому що голосувати, ймовірно, більше нема за кого”.

Також Борис Філатов поділився своїми міркуваннями стосовно використання міських голів у передвиборчих кампаніях: “Знаєте, це об'єктивно, коли у політиків центрального ешелона рейтинг по 10%, а у мерів міст під 60%, то звісно, київські політики намагаються нас вплутати у цю політичну історію. Тому, ймовірно, можливо ми будемо зустрічатись в якійсь виборчій історії. Я поки не знаю. Ми сьогодні це не обговорюємо”.

Нагадаємо, 5 грудня міський голова Дніпра Борис Філатов  на своїй сторінці у фейсбуці оприлюднив заяву про вихід з партії “Українське об’єднання патріотів - УКРОП”. Він був одним з засновників партії, входив до складу політради партії.

Заступник  міського голови Михайло Лисенко зазначив, що країна вступає у тяжкий виборчий рік. Також він повідомив, що повинно пройти за рік два виборчих процеси та закликав працівників не брати участь в політичних мітингах та пікетах, хоча і наголосив, що не може їм заборонити. Окремо звернув увагу, що наразі у мерії та адміністрації Президента хороші стосунки.

Координатор громадського спостереження у Дніпропетровській області з цього приводу зазначив: “Слід з повагою відноситись до законодавства всім керівникам органів місцевого самоврядування, оскільки з 31 грудня 2018 року в Україні розпочався виборчий процес. На сьогодні Петро Порошенко не є зареєстрованим кандидатом в Президенти України, хоча повідомляв про свої наміри балотуватися”.

Відповідно до ч. 2 ст. 64 Закону України “Про вибори Президента України” участь у виборчому процесі забороняється органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час (крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом на пост Президента України).

А ч. 4 ст. 64 цього ж Закону наголошує: “Державним та комунальним засобам масової інформації, їх посадовим та службовим особам і творчим працівникам під час виборчого процесу у своїх матеріалах і передачах, не обумовлених угодами, укладеними відповідно до вимог частини дев'ятої статті 61 і частини шостої статті 63 цього Закону, забороняється агітувати за або проти кандидатів на пост Президента України, оцінювати їхні передвиборні програми або віддавати їм перевагу в будь-якій формі. У разі порушення ними цієї вимоги за поданням Центральної виборчої комісії або відповідної окружної виборчої комісії діяльність цих засобів масової інформації за рішенням суду може бути тимчасово припинена.”

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)