На Кіровоградщині голова районної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка вітав з новорічними святами вихованців дошкільного навчального закладу та педагогічний колектив. Окрім солодощів у коробках з партійною символікою діти отримали також партійну поліграфічну продукцію.

«Разом з Олег Томашевський завітали в ДНЗ № 6 м. Гайворон привітали від імені Радикальної партіїОлега Ляшка малечу й педагогічний колектив з Новим Роком та Різдвом Христовим! Передали від Олега Ляшка подарункові набори й вітальні листівки», –  написав на своїй сторінці у Facebook очільник Гайворонського районного осередку «Радикальної партії Олега Ляшка» Роман Тімуш.

18.01.2019 Kropivnitskay radukal2

 

18.01.2019 Kropivnitskay radukal

18.01.2019 Kropivnitskay radukal1

Як видно на фото, крім подарункових наборів солодощів у коробках з написом «Ляшко Радикальна партія – партія перемоги», дітям також роздавали матеріали про партійну діяльність.

Крім того, Роман Тімуш повідомив, що за рахунок державної субвенції у розмірі 1 мільйон 226 тисяч гривень у садочку утеплено фасад. Підкреслюється, що це стало можливим «завдяки Олегу Ляшку».

18.01.201 Kropivnitskay BPP

Водночас у ч. 4 ст. 31 Закону України «Про освіту» зазначено, що керівництву закладів освіти забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою. Відповідне роз'яснення міститься також у Листі МОН №1/9-407 від 26. 06. 2018 р. «Щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти».

«Зрозуміло, що партійна активність у навчальних закладах більше орієнтована на педагогічний колектив та батьків учнів. Оскільки Олег Ляшко не зарестрований у ЦВК як кандидант у Президенти України, то ми не можемо говорити про порушення законодавства про вибори», – зазначила  координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Кіровоградській області.

ОПОРА нагадує, що передвиборна  агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів (ч.1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України»).

Під час виборчих перегонів ч. 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону.

Веб-сaйт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опорa)