Районні суди міста Миколаєва та Миколаївський окружний адміністративний суд підготувались до роботи на чергових виборах Президента України.

На офіційному веб-порталі «Судова влада України» вони поінформували про те, як громадяни можуть захистити свої права у період підготовки до виборів та в процесі їх проведення, а також опублікували графіки роботи судів під час виборчого процесу, повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Так, Корабельний районний суд роз’яснив громадянам, які саме скарги, пов’язані з виборчим процесом він розглядає, – на рішення, дії чи бездіяльність дільничних виборчих комісій, дільничних комісій з референдуму, членів цих комісій, адміністративні справи щодо уточнення списку виборців, позовні заяви щодо дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори та референдум. Також Корабельний районний суд інформує, куди слід звертатися з апеляційною скаргою на рішення Корабельного райсуду у справах щодо виборчого процесу, – до П’ятого апеляційного адміністративного суду (м. Одеса, вул. Софіївська, 19).

У Заводському районному суді м. Миколаєва розроблено та затверджено графік чергувань у зв’язку з початком виборчого процесу. Окрім того, на веб-порталі розміщена інформація про режим роботи суду (з 8.00 до 17.00 з перервою на обід з 12.00 до 12.45), про місце прийому позовних заяв, пов’язаних з виборчим процесом (зала №5 на 2-му поверсі), а також про засоби зв’язку з судом у період виборчого процесу (вказані телефони канцелярії та секретарів судових засідань).

18 01 Zavodskyj sud

Прес-служба Центрального районного суду м. Миколаєва у зв’язку з початком виборчого процесу оприлюднила графік чергувань у вихідні та часи роботи (з 10.00 до 14.00). 29 та 30 березня 2019 року чергування буде здійснюватися з 09.00 до 00.00, а 31 березня – з 09.00 до 20.00.

18 01 Centralnyj sud

Підготувався до роботи на виборах і Миколаївський окружний адміністративний суд. Зокрема громадянам повідомили про графік чергувань і графік роботи (з 08.30 до 17.00 з перервою на обід з 13.00 до 13.30). Окрім того, вказано, що позовні заяви, пов’язані з виборчим процесом, з 31 грудня по 5 квітня канцелярія суду приймає цілодобово. Також опубліковані контактні номера телефонів – як стаціонарні, так і мобільні.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)